Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Fatih Projesi BT Rehberliği Görevinin Güncellenmesi (8 Eylül 2023)

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bakan a. Mustafa CANLI imzalı resmi yazıda ''FATİH Projesi kapsamında " Bilişim Teknolojileri Rehberliği" görevleri ve görevlendirmeye ilişkin esaslar 30.12.2015 tarih ve 30706984-903.99-E.13507730 sayılı yazı ve 19.08.2020 tarih ve 30706984-903.99-E.10930287 sayılı yazı ile belirlenmiş olmakla birlikte 23.08.2023 tarih ve E-35558626-10.04-81990708 sayılı Makam Onayı'nda yer alan "Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Yönerge'' doğrultusunda BT rehber öğretmenliğinin tanımına yer verilmiştir.

İllerde yürütülecek çalışmalarda okullarla etkin koordinasyon sağlamak üzere BT rehber öğretmen görevlendirme süreçleri; Ek-1'de görevlendirme esasları, Ek-2'de BT rehber öğretmenlerin görevleri, Ek-3'de görev başvuru formu ve Ek-4'te faaliyet formuna göre yürütülecektir. BT Rehber öğretmenlerinin aylık çalışmalarını raporlayacakları form Ek-5'te yer almaktadır.

Bu sebeple; "Fatih Projesi BT Rehberliği" görevini yürütecek öğretmenlerin görevlendirmeleri, herhangi bir aksamaya mahal verilmeden Ek-1'de yer alan esaslar doğrultusunda Ek-2'deki görevleri gerçekleştirmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16. Maddesi hükmü gereğince ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu okul tarafından ödenecek şekilde yapılacaktır.

İlinizde yapılacak görevlendirmelerde belirtilen hususlara dikkat edilerek görevlendirme yapılması, BT rehber öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenlerin bilgilerinin MEBBİS Görevlendirme ekranına BT rehber öğretmen olarak işlenmesi, görevlendirilen BT Rehber öğretmen listesinin Genel Müdürlüğümüze resmi yazı ile iletilmesi ve sürecin aksamaması için gerekli çalışmaların özenle yürütülmesi hususunda, bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Ek1 Fatih Projesi BT Rehberliği Görevlendirme Esasları

Ek2 Fatih Projesi Bt Rehberliği Görevini Yürütecek Öğretmenlerin Görevleri

Ek3 Fatih Projesi BT Rehberliği Görevi Başvuru Formu

Ek4 Fatih Projesi Bt Rehberliği Faaliyet Formu

Ek5 Bilişim Teknolojileri (Bt) Rehber Öğretmenlik Görevi Çalışmaları Aylık Bildirim Raporu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.