Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Geciken Ödemeler (3 Mart 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''14 Günlük Fark Maaş İşlemleri ile ilgili Bakanlığınızın 2022/2 Sıra No'lu KBS Duyurusu ile, 4/B'li sözleşmeli personel için ödenmesi gereken 2.5 puanlık fark maaş hesaplaması için ayrıca duyuru yapılacağı belirtilmiş, ''Personel Ödemeleri'' ile ilgili 2022/4 Sıra No'lu KBS Duyurusu ile de Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sisteminde (KPHYS) 4/B Sözleşmeli Personel Modülünde; Ocak 2022 maaş dönemine ait %2.5 puan refah payı ödemesinin hesaplamaya açıldığı bildirilmiştir.

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda çalışan 4/B'li sözleşmeli personelin 2.5 puanlık refah payı hesaplamalarının 3 Mart 2022 tarihi itibariyle hala yapılamadığı, ''güncelleme işlemleri yapılacağından dolayı, hesaplama işlemleri kapatılmıştır.'' uyarısı ile karşılaşıldığı, bu nedenle eğitim çalışanlarının mağdur edildiği hakkında çok sayıda başvuru Sendikamıza ulaşmıştır.

2022 Bütçe yılı başından itibaren eğitim çalışanlarının Ocak sonuna kadar ödenmesi gereken 1-14 Ocak arası maaş farkı ödemeleri Şubat ayında, öğretmenlerimizin Ocak ayı ek dersleri ise Şubat ayının ikinci haftasında gecikmeli olarak ödenerek eğitim çalışanları aynı şekilde mağdur edilmiştir.

Konuyla ilgili eğitim çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi ve kamuoyuna yaşanılan gecikmelerle ilgili gerekli açıklamanın yapılmasını talep ediyoruz.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
ödemeEğitim İş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.