Öne Çıkanlar altılı masa Sağlık Bakanlığı TUS AÖO 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu

Hafızlık Eğitimine Ayrılan Öğrenciler (25 Mayıs 2021)

Genel Müdür Dr. Nazif YILMAZ imzalı resmi yazıda "MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ''İlköğretim kurumlarında sınıf yükseltme'' başlıklı 32'nci maddesinin 4'üncü fıkrasında ''Ortaokul/İmam-hatip ortaokulu 5 inci, 6 ncı ve 7 nci sınıf öğrencilerine velisinin yazılı başvurusu üzerine bir eğitim ve öğretim yılı Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu hafızlık eğitimine devam etmelerine izin verilir. Hafızlık eğitimine devam ettiğini belgelendirenlerden o eğitim ve öğretim yılı için devam zorunluluğu aranmaz. Bu sürenin bitiminde öğrencilerin okula devamları sağlanır. Bu öğrenciler okula döndüklerinde, devam edemedikleri eğitim ve öğretim yılına ait derslerden okul müdürünün sorumluluğu ve koordinesinde, alan öğretmenlerinden oluşturulacak komisyonca sınava alınır. Başarılı olanlar bir üst sınıfa devam ettirilir.'' denilmektedir.

Covid 19 salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim-öğretim yılında hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin söz konusu madde ve 20.05.2021 tarihli ve 43769797-10.07.01-25305232 sayılı Genelge kapsamında iş ve işlemlerinin yapılması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.