Öne Çıkanlar öğretmen Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Hedefimiz 5 Yaşta Okullaşma Oranını Yüzde 100'e Çıkarmak

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''İş birliklerimiz arasında ayrı bir öneme sahip olduğunu düşündüğüm 'Mesleki Eğitim Protokolü'nün yaşama geçirebilmesi için 'Meslekî Eğitim Kurumu Yönetmeliğinin' bir an önce imza altına alınmasıdır. Aynı zamanda her iki tarafın büyük emekleriyle artık onay aşamasına getirilmiş 'Bakü Türk Eğitim Kurumları Yönetmeliğine' ilişkin prosedürlerin de en kısa sürede tamamlanmasını beklemekteyiz.

Okul öncesi eğitim bizim de öncelik verdiğimiz alanlarda birisi. Dün Cumhurbaşkanımız açıkladı, 3 bin yeni anaokulu ve mevcut okullarda 40 yeni ana sınıfını yapacağız. Hedefimiz, 5 yaşta okullaşma oranını yüzde 100'e çıkarmak.
 
Millî Eğitim Bakanlığının farklı alanlarındaki öğretim materyallerini artık kendi ürettiğini kaydeden Özer, "Özel eğitim alanlarındaki materyalleri de biz üretiyoruz. Öğretmenlerimizin katkı ve deneyimleriyle malzemelerimizi üretiyoruz. Bu konuda Azerbaycan'a her türlü desteği veririz.

Mesleki eğitimde geçmişteki uygulamalardan kaynaklanan problemler, büyük oranda çözüldü. Mesleki eğitim okullarımız artık ihracat yapıyor, patent üretiyor. Mesleki eğitimi akademik olarak başarılı öğrenciler de tercih ediyor. Fen lisesine gidebilecek öğrenciler, mesleki eğitime gitmeye başladı.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.