Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu Döviz Pozisyonu 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu

İş Pedagojisi Kursları Yazısı

Söz konusu resmi yazıda "Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 19.11.2020 tarihli ve 16964289 sayılı yazısı ile resmî ve özel tüm eğitim kurumlarında, 20 Kasım 2020 - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmiş olup uzaktan eğitim yoluyla eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edilmesi kararlaştırılmıştı.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 06.01.2021 tarihli ve 18876442 sayılı yazısı ile yaygın eğitim faaliyetlerinin 11.01.2021 tarihi itibariyle yüz yüze olarak yapılabileceğini belirtmiştir.

M.E.B. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği "Kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi düzenlenmesi" başlıklı 70/A maddesinin ikinci fıkrasında; "Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, okul ve kurumlarca açılan iş pedagojisi kursuna katılabilirler. İş pedagojisi kursu uzaktan eğitim yolu ile de düzenlenebilir ve sınavları e-Sınav şeklinde yapılabilir. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir. 

Usta öğreticilik belgesi; ustalık belgesi, işyeri açma belgesi veya en az ön lisans diploması ile birlikte kullanılır." hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, mesleki eğitim merkezleri ile mesleki eğitim merkezi programı uygulayan mesleki ve teknik eğitim kurumlarında açılan "İş Pedagojisi" kursları 11.01.2021 tarihinden itibaren yüz yüze olarak yapılacaktır.

Bu çerçevede;

İçişleri Bakanlığının 30.11.2020 tarihli ve 20076 sayılı yazısında belirtilen hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilecektir.

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu dikkate alınacaktır.

Durdurulan kursların eksik kalan kısımları için tekrar onay alınacaktır.

M.E.B. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 70/A maddesinin ikinci fıkrası kapsamında uzaktan eğitim yoluyla devam edilen kursların kurs sonu sınavları da, 11.01.2021 tarihinden itibaren yüz yüze olarak yapılacaktır.

Ayrıca, salgının seyrine göre İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararına göre İş Pedagojisi kurslarının yüz yüze veya uzaktan eğitim yoluyla devam etmesine Valiliklerce karar verilmesi hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.