Öne Çıkanlar Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Turgay Ölüç BİM Aktüel Ürünler Koronavirüs YSK

İYEP Ek Hizmet Puanı (19 Ekim 2023)

İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Bakan a. Fatih Başak imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüzce ilkokullarda 3'üncü sınıflara devam eden, çeşitli nedenlerle okuma, yazma, okuduğunu anlama becerileri ve doğal sayılar, doğal sayılarla dört işlem öğrenme alanlarındaki kazanımlara yeterli düzeyde ulaşamayan öğrenciler için İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) hazırlanmış ve uygulanmaya devam etmektedir.

19 Haziran 2020 tarih ve 31160 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 2'inci maddesinin (5)'inci fıkrasında ''Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında fiilen ders okutan veya yönetim görevini yürüten eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda görev yaptıkları her ay için 0.5 puan eklenir.'' ibaresi yer almaktadır. Bahse konu ek puanın alınabilmesi için okul yöneticileri tarafından E-Okul İYEP İşlemleri Modülü'nde yer alan İYEP Öğretmen Görevlendirme Ekranı'nda yapılan görevlendirmelerde İYEP Başlama ve Bitiş Tarihi'ne dikkat edilmesi gerekmektedir. Bitiş tarihi girilmediği durumda sistem otomatik olarak başlangıç tarihinden bir gün sonrasını bitiş tarihi olarak atadığından ek hizmet puanı alınamamaktadır. Konuya ilişkin yapılan çalışmalarda İYEP Bitiş Tarihi'nin girilmemesinden kaynaklanan hatalar oluştuğu ve programda görev alan öğretmen/yöneticilerin ek hizmet puanı hesaplamalarında eksiklikler meydana geldiği ve çeşitli mağduriyetlerin yaşandığı tespit edilmiştir.

Bu bağlamda, İYEP kapsamında fiilen ders okutan veya yönetim görevini yürüten eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerin hizmet puanlarında mağduriyet yaşanmaması için ilkokullardaki yöneticilerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı ve sonrasındaki İYEP Öğretmen Görevlendirme Ekranı'ndaki başlangıç/bitiş tarihini ivedilikle kontrol ederek gerekli düzeltmeleri yapması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.