Öne Çıkanlar altılı masa İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

İYEP Materyalleri Dağıtımı (30 Eylül 2021)

Genel Müdür V. Bakan a. Yaşar KOÇAK imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüzce ilkokulların 3 üncü sınıflarına devam eden, çeşitli nedenlerle okuma, yazma, okuduğunu anlama becerileri ve doğal sayılar, doğal sayılarla dört işlem öğrenme alanlarındaki kazanımlara yeterli düzeyde ulaşamayan öğrenciler için İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) hazırlanmış ve Bakanlık Makamı’nın 18.09.2018 tarihli ve 16702389 sayılı Onay’ı, Bakanlık Makamı’nın 02.09.2019 tarihli ve 15733452 sayılı Onay’ı ile uygulanmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda 2021-2022 eğitim öğretim yılı İlkokullarda Yetiştirme Programı’nda kullanılmak üzere hazırlanan materyallerin illere dağıtımı 01.10.2021 tarihi itibari ile başlayacaktır. İlgili materyallerin illere dağıtımı Ders Aletleri Yapım Merkezi tarafından yapılacak, materyallerin araçtan indirme ve depolama işlemleri İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecektir. Materyallerin dağıtımında Ekte gönderilen İYEP Materyal Dağıtım Takvimine dikkat edilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

İYEP MATERYALLERİNİN DAĞITIMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1- ÖĞRENCİ BELİRLEME ARACI (ÖBA)

Her ilkokula 3. sınıf öğrenci sayısı kadar en geç 08 Ekim 2021 tarihine kadar ulaştırılması sağlanacaktır.

2- ÖĞRENCİ BELİRLEME ARACI ÖĞRETMEN YÖNERGELERİ FORMU (ÖYF)

Her ilkokula 3. sınıf öğretmen sayısı kadar en geç 08 Ekim 2021 tarihine kadar ulaştırılması sağlanacaktır.

3- TÜRKÇE ETKİNLİK KİTABI

ÖBA uygulama sonucuna göre Türkçe dersinden İYEP’e dâhil edilen öğrenci sayısı kadar okullara ulaştırılması sağlanacaktır. (En geç 15 Ekim 2021)

4- MATEMATİK ETKİNLİK KİTABI

ÖBA uygulama sonucuna göre Matematik dersinden İYEP’e dâhil edilen öğrenci sayısı kadar okullara ulaştırılması sağlanacaktır. (En geç 15 Ekim 2021)

5- TÜRKÇE ETKİNLİK KILAVUZ KİTABI

YEP kapsamında Türkçe dersinde görevlendirilen öğretmen sayısı kadar okullara dağıtımı sağlanacaktır. (En geç 15 Ekim 2021)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.