Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

İzci Üniteleri Yıllık Çalışma Programları (16 Eylül 2021)

Daire Başkanı Mehmet Birol Gezer imzalı resmi yazıda ''Okullarımızda izcilik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, öğretmenlere izci liderliği eğitimlerinin verilmesi, öğrencilerimizin kötü alışkanlıklardan korunması ile öğretmen ve öğrencilere yönelik izcilik kurslarının düzenlenmesi amacıyla belirlenen çalışmalar Bakanlığımız ile Türkiye İzcilik Federasyonu Arasında Yapılan 4 Ocak 2021 Tarihli ''Okullarda İzcilik Faaliyetleri İşbirliği Protokolü'' kapsamında Bakanlığımız ile Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından yürütülmektedir.

Buna göre; 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında resmi ve özel okullarda yapılacak olan ders dışı eğitim çalışmaları kapsamında izcilik egzersiz çalışmalarıyla, ünite açılışı ve çalışmalarında dikkat edilecek hususlar ve küme, oymak ve ocak yıllık planları ekte sunulmuştur.

Tüm resmi ve özel okullarda izcilik çalışmalarıyla ilgili tüm iş ve işlemlerinin Bakanlığımız ile Türkiye İzcilik Federasyonu Arasında Yapılan 4 Ocak 2021 Tarihli ''Okullarda İzcilik Faaliyetleri İşbirliği Protokolü''nde kayıtl Protokol hükümleri ve Ek'te gönderilen ünite açılışı ilgili dikkat edilecek hususlar ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı küme, oymak ve ocak yıllık planlarına göre hassasiyet ile yürütülmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

M.E.B
RESMİ ÖZEL OKUL VE KURUMLARDA  YAPILACAK OLAN İZCİLİK ÜNİTE (EGZERSİZ) ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1. İzcilik İl Sorumluları tarafından TİF-MEB İl faaliyet planının Türkiye İzcilik Federasyonu ve TİF İl Temsilciliği Yıllık Faaliyet Planına Uygun hazırlanarak Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulundan olur alınmasıdır. 

2. İzcilik İl Sorumluları tarafından TİF-MEB İl Faaliyet planlarının Ünite liderleri ile paylaşılmasıdır.

3. Ünite Liderleri Ünite Yıllık Çalışma Planını TİF Yıllık Faaliyet Planı ve TİF-MEB il Yıllık Faaliyet Planını dikkate alarak hazırlamalıdır. Hazırlanan Ünite Çalışma Planının İmzalanıp taranarak DYS üzerinden TİF-MEB İzcilik İl sorumlularına gönderilerek onay alınması gerekmektedir. Mail adresleri üzerinden de onay alına bilir.

4. İzci ünitesi kuracak ve egzersiz çalışması yapacak öğretmenlerin Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından verilmiş liderlik belgesine sahip olmaları gerekmektedir. 

5. İzci ünitesi açacak öğretmenlerin, çalışma yapacağı yıl için Gençlik Spor İl Müdürlüklerince ferdî izci lisansının çıkartılmış olması gerekmektedir.

6. Gençlik Spor İl Müdürlüklerince çıkartılmış olan lisansın İzcilik İl Sorumlusu tarafından TİF Otomasyon sistemine kayıtları yapılmış olması ve şifrelerinin ünite liderine verilmiş olması gerekilmektedir.

7. Ünite açmak isteyen liderlerin öğrencilere duyuru yapması ve İzci olmak isteyen öğrencilerin velileri ile toplantı yaparak TİF Form 40 evrakını imzalatması ve lisans için gerekli evraklarını onlara bildirmesi gerekmektedir. Form 40 Lider tarafından dosyalanarak muhafaza edilmelidir.

Lisans evrakları

a.    Sağlık Beyanı.
b.    2 adet fotoğraf.
c.    Nüfus cüzdan fotokopisi.
d.    Veli izin belgesi.

8. Okullarda izcilik egzersiz çalışması yapmak isteyenler bunun için aşağıda gerekli olan evrakları hazırlamalarıdır. Bu evrakları kendisi ve okul müdürünün imzalaması gerekmektedir.

*Ünite Faaliyet Programı.
*İzci isim listesi.
*Liderlik belgesi fotokopisi. 
*TİF Geçici İzci Lisans Belgesi.

9. Türkiye İzcilik Federasyonunun ilgili hesabına 100 ₺ ünite tescil ücretini yatırılmalıdır.

10. Ünite Liderleri TİF Form 17 doldurarak İzcilik İl sorumlusuna DYS veya Mail üzerinden göndermelidir.

11. Egzersiz Çalışmalarına dair evrakların İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylanması gerekmektedir.

12. Ailelerin Gençlik ve Spor İl /İlçe Müdürlüğünden izcilerin lisanslarını çıkartması ve kartlarının fotokopisini Ünite liderine getirmesi gerekmektedir.

13. İzci liderinin (ünite lideri) İzcileri Türkiye İzcilik Federasyonu Otomasyon sistemine izcileri kaydetmesi ve ünitesini aktif hale getirmesi gerekmektedir.

14. Ünite isimleri okul isimleri olarak aşağıdaki örneklerde olduğu gibi konulmalıdır.

… İlk Okulu Kız Yavrukurt Kümesi (Kız İzci)

... İlkokulu Erkek Yavrukurt Kümesi (Erkek İzci)

... İlkokulu Yavrukurt Kümesi (Karma)

Aynı Okulda Birden fazla Ünite Açılacak ise aşağıdaki gibi isimlendirmeler yapılır.

... İlkokulu Zübeyde Hanım Kız Yavrukurt Kümesi 

... İlkokulu Alirıza Bey Erkek Yavrukurt Kümesi (Erkek İzci)

... İlkokulu Fatih Yavrukurt Kümesi (Karma)

... Orta Okulu Kız İzci Oymağı (Kız İzci)

... Orta Okulu Erkek İzci Oymağı (Erkek İzci)

... Orta Okulu İzci Oymağı (Karma)

Aynı Okulda Birden fazla Ünite Açılacak ise aşağıdaki gibi isimlendirmeler yapılır.

... Orta Okulu Zübeyde Hanım Kız İzci Oymağı (Kız İzci)

... Orta Okulu Alirıza Bey Erkek İzci Oymağı (Erkek İzci)

... Orta Okulu Göktürk İzci Oymağı (Karma)

... Anadolu Lisesi Kız İzci Ocağı (Kız izci)

... Anadolu Lisesi Erkek İzci Ocağı (Erkek İzci)

... Anadolu Lisesi İzci Ocağı (Karma)

Aynı Okulda Birden fazla Ünite Açılacak ise aşağıdaki gibi isimlendirmeler yapılır

... Anadolu Lisesi Selçuklu Kız İzci Ocağı (Kız izci)

... Anadolu Lisesi Fatih Erkek İzci Ocağı (Erkek İzci)

... Anadolu Lisesi Fatih İzci Ocağı (Karma)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.