Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Kantin Kiralama İşlemleri (3 Ağustos 2021)

Başkan Bakan a. Mehmet Fatih LEBLEBİCİ imzalı resmi yazıda "07.07.2021 tarihli ve E-43942091-165.01-27937053 sayılı yazımızda; 09/02/2012 tarihli ve 28199 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca Bakanlığımıza bağlı okullarda bulunan kantin, açık alan, otopark, halı saha, spor salonu, salon, okul bahçesi ve benzeri yerlerden yalnızca kantin vb. yerler için kiralama imkanı tanındığı, kantin vb. yerler haricinde kalan yerlerin ise ticari amaçlarla kiraya verilmesinin mümkün bulunmadığı belirtilmişti.

Söz konusu Yönetmelik hükümleri uyarınca kantin vb. yerler dışında kalan alanların (açık alan, salon, otopark, halı saha, spor salonu, vb.) okul aile birlikleri tarafından ticari amaçlarla kiraya verilmesi mümkün bulunmamakta olup söz konusu alanların sosyal, kültürel ve sportif anlamda kullanılmasının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Bu kapsamda Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ve bir örneği ekte gönderilen 18.04.2019 tarihli Protokolün "MEM yükümlülükleri" başlıklı 7.2.2 nci maddesinde yer alan "GSİM ile MEB'e bağlı okul/kurumlara ait mekanların uygun görülecek zamanlarda eğitim, kurs, seminer, sosyal ve kültürel faaliyetler ile sportif faaliyetler için kullanılmasına yönelik planlamaları yapmak." hükmü gereği Bakanlığımıza bağlı okullarda bulunan halı saha, spor salonu, vb. yerlerin Protokol kapsamında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde ücretsiz kullanılması mümkün bulunmaktadır." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.