Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Kararnameler Bir An Önce Gönderilmeli

Görevine başlamak için sabırsızlanan atanan öğretmenler, sosyal medyayı seslerini duyurmak için kullanıyorlar. Son olarak #KararnamelerGönderilmeli tag açtılar ve gündeme bomba gibi düştüler. Eğitim camiası başta olmak üzere bir çok kesimden tag çalışmasına destek geldi. 

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öğretmenlerin kazanılmış haklarının salgın sürecinde zemine yayılmaması gerektiğini, kararnamelerinin gönderilerek haklarının zamanında verilmesi, yüzlerinin güldürülmesi gerektiğini vurguladı. 

Salgınla mücadele ve uzaktan eğitim gibi güncel sorunların çözümü için yürütülen olumlu çalışmalara ilaveten bir adım daha atılması gerektiğini söyleyen Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 20 bin öğretmenin göreve başlatılma sürecinin bir an önce tamamlanmasını talep etti. 

Atamaları yapıldığı için mevcut işlerini bırakmak zorunda kalan öğretmenlerin olduğunu ve mağdur olduklarını ifade eden Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ramazan Bayramı’ndan önce 20 bin öğretmenin kararnamelerinin gönderilmesini, bayramdan sonra da öğretmenlerin göreve başlatılması gerektiğine dikkat çekti ve sendika olarak, beklenti ve isteklerinin tam olarak bu olduğunu belirtti.

Öte, canlı yayında öğretmenlerin sorularını yanıtlayan yandan MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, atanıp da göreve başlamayı bekleyen öğretmenlerle ilgili kısa vadede bir çalışma olduğunu çalışma talimatı aldıklarını belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, ''18 Martta atanmış ama henüz göreve başlamamış öğretmenlerimize Milli Eğitim Bakanlığı tarafından artık somut bir açıklama yapılmalıdır. Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk‘a öğretmenlerimize çifte bayram yaşatacak haberi vermek yakışmaz mı?'' dedi.

Son olarak normalleşmenin sinyallerini veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,‘’Allah izin verirse önümüzdeki süreç daha da olumlu olacak" demişti. Sürecin ne şekilde olacağını zamanla göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.