Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri

Kayıt Parası Adı Altında Bağış Alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''İddia edilen şey şu: 'Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılayamıyor. Karşılayamıyorsa, okul aile birlikleri veya farklı mekanizmalarla bağışlar alalım, okullarımızın ihtiyacını karşılayalım.' Ben de Milli Eğitim Bakanı olarak diyorum ki okullarımızın her türlü ihtiyacını karşılayabilecek bütçemiz de var, gücümüz de var, irademiz de var. 2022-2023 yılının açılış startını dün itibarıyla İstanbul'dan verdik. Tüm ihtiyaçları karşılamak için çalışmalara başlamış olduk. 1 milyar TL kaynağı İstanbul'a transfer ettik. Bunun 500 milyon TL'si İstanbul'daki okullarımızın temizlik ve kırtasiye ihtiyaçları için. 250 milyon TL'si okullarımızın küçük onarımları için, 250 milyon TL'si de okullarımızın donatım ihtiyaçlarını karşılamak için. Okul aile birlikleri bizim paydaşımız. Gönüllü bağış olabilir ama kayıt yapmak için asla bağış olamaz. Okul aile birliklerine bağışta bulunabilirler, bununla ilgili sıkıntımız yok ama 'Kayıt yaptırmak için şu kadar parayı vereceksiniz' asla olmayacak. Bunu Bakanlık olarak da tüm illerimizde takip edeceğiz.

İlk defa buradan açıklıyorum. Ortaöğretim seviyesinde okullara biz kaynak gönderebiliyorduk ama temel eğitime olmuyordu. İlkokul ortaokul için il ve ilçelere gönderiliyordu. İlk defa bu haftadan itibaren bütün okullara gönderiyoruz. Okullarımızın ihtiyacına göre, ihtiyacı çok olana çok az olana az bütçe göndereceğiz ve okullarımız 2022-2023 eğitim öğretim yılına tüm eksiklerini gidererek girecekler.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.