Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları Mahalli İdare Birlikleri Personeli engelli BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu

MEB 2023 Yılı Görevde Yükselme Sözlü Sınavı Duyurusu

Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri ile 2023/25 No’lu Protokole göre hazırlanmıştır.

A- GENEL AÇIKLAMALAR

1- Görevde yükselme yazılı sınavında başarılı (60 puan ve üzeri) olanlardan ilan edilen kadro sayısının üç katına kadar aday puan üstünlüğüne göre sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan son adayla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava alınacaktır.

Memur ve Sayman Grubu için Görevde Yükselme Sözlü Sınavı 6 Ocak 2024 tarihinde, Şef Unvanı için 7 Ocak 2024 tarihinde 30 büyükşehir (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) il merkezinde yapılacak. Şube Müdürü Unvanı için Görevde Yükselme Sözlü Sınavı 8-12 Ocak 2024 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.

2- Sözlü sınav; sınav takviminde belirtilen tarihlerde memur, sayman ve şef grupları için 30 büyükşehir (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) il merkezinde; şube müdürü grubu için Ankara’da gerçekleştirilecektir.

3- Sınava memur, şef ve sayman gruplarında girecek adaylardan, 30 büyükşehirde görev yapmayanlar için görev yaptığı il’e göre hangi sınav merkezinde sözlü sınava alınacağı aşağıdaki tabloda belirtilmiştir: 

SINAV MERKEZİ - GÖREV YAPTIĞI İL

Adana - Adana, Niğde, Osmaniye
Ankara - Ankara, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Merkez Teşkilatı
Antalya - Antalya, Burdur, Isparta
Aydın - Aydın
Balıkesir - Balıkesir, Çanakkale
Bursa - Bursa, Kütahya, Yalova
Denizli - Denizli
Diyarbakır - Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Batman
Erzurum - Erzurum, Ardahan, Artvin, Iğdır, Muş, Erzincan, Kars, Tunceli
Eskişehir - Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar
Gaziantep - Gaziantep, Kilis
Hatay - Hatay
İstanbul - İstanbul
İzmir - İzmir
Kahramanmaraş - Kahramanmaraş
Kayseri - Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Sivas
Kocaeli - Kocaeli
Konya - Konya, Aksaray, Karaman
Malatya - Malatya
Manisa - Manisa, Uşak
Mardin - Mardin, Şırnak
Mersin - Mersin
Muğla - Muğla
Ordu - Ordu, Giresun, Tokat
Sakarya - Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük
Samsun - Samsun, Amasya, Sinop, Çorum, Kastamonu
Şanlıurfa - Şanlıurfa, Adıyaman
Tekirdağ - Tekirdağ, Edirne, Kırklareli
Trabzon - Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize
Van - Van, Ağrı, Bitlis, Siirt, Hakkari

4- Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgelerini sınav takviminde belirtilen tarihten itibaren www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden alabileceklerdir.

5- Fotoğraflı sınav giriş belgesinde; adayların sınava katılacakları tarih ve oturum saati, sınav merkezi ile aday kimlik bilgileri ve fotoğrafları yer alacaktır.

6- Adaylar sınava, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adaylar, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu T.C. geçici kimlikbelgesi ile sınava alınabilecektir.

7- Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgesinde belirtilen oturum saatinden en geç 30 dakika önce sınav yapılacak merkezde hazır bulunacaktır.

8- Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar ve ilaçlar, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartları, para, alyans, şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su ve şeffaf numaralı gözlük hariç; her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, anahtarlık, elektronik anahtar, kablosuz iletişim sağlayan cihaz, kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, metal ve cam eşya, banka kredi kartları, her türlü elektronik ve mekanik cihaz, her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar, yiyecek, içecek ve diğer tüketim maddeleri bulunduran aday sınav salonuna alınmayacaktır.

9- İşitme engelli adaylar başvuruya gerek olmaksızın tüm sınav merkezlerinde işaret dili ile tercüme hizmeti alabileceklerdir.

10- Sözlü sınava katılacak adaylar sınav günlerinde yol dâhil izinli sayılacaktır. 

B- DEĞERLENDİRME

1- Adaylar; aşağıda belirtilen konu başlıklarına göre değerlendirilecektir:

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (%20)
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (%15)
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (%15)
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (%15)
d) Genel kültürü ve genel yeteneği (%20)
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (%15)

2- Sınava giren adaylar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Komisyon üyelerin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayın sözlü sınav puanı tespit edilecektir. Sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.

3-Sözlü sınav sonuçları sınav takviminde belirtilen tarihte www.meb.gov.tr, https://personel.meb.gov.tr/ ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

C- İTİRAZLAR

1- Memur, şef ve sayman gruplarında sınava giren adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, görev yaptıkları il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyonuna takvimde belirtilen tarihler arasında yapabileceklerdir. Şube müdürü grubunda sınava giren adaylar ise sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne takvimde belirtilen tarihler arasında yapabileceklerdir.

2- Adaylar; itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesine ait T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO veya Türkiye Halk Bankası AŞ’nin; ATM, internet bankacılığı ve mobil bankacılık hizmetlerinin herhangi biri üzerinden KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu/ATM fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

3- Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ve adayın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imzası, iletişim bilgisi, banka dekontu/ATM işlem fişi olmayan dilekçeler ile yapılan itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

4- Sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

5- İtirazlar, sözlü sınav ve değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere takvimde belirtilen tarihte bildirilecektir. 

İletişim Bilgileri

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü

Tel: 0 (312) 413 18 35 - 0 (312) 413 17 30 - 0 (312) 413 28 64 - 0 (312) 413 17 32

Adayların fotoğraflı sınav giriş belgeleri 29 Aralık 2023 tarihinde yayımlanacak. Sözlü Sınav Uygulaması 6-12 Ocak 2024 tarihleri arasındadır. Sözlü Sınav Sonuçları 16 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak. Sözlü Sınav Sonuçlarına ilişkin itirazlar 16-18 Ocak 2024 tarihleri arasındadır. Sözlü Sınav Sonuçlarına ilişkin itirazlar 26 Ocak 2024 tarihinde sonuçlandırılacak.

DUYURU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.