Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği

Meb’de “Ziya Hoca Rüzgarı”

KamuMeb.net - Bu olaydan sonra asıl üzerinde durulması gereken şudur; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yapmış olduğu açıklamalarda konunun takipçisi olacağını öğretmenlerin arkasında olduğunu defaatle vurguladı. Milli Eğitim bakan yardımcısından genel müdürüne herkes tek yürek oldu ve ‘öğretmen toplumun çimentosudur’,’öğretmen şamar oğlanı değildir’ mesajları verildi. 

Sayın Bakanın göreve gelmesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nda bahar rüzgarları estirdiği aşikârdır. Yediden yetmişe tüm camia camia bakanın icraatlerini beğeni ile karşılamaktadır. Bakanlık birkaç yıl öncesinin ‘öğretmen yalnızca işini yapsın’zihniyetinden kurtulmaya başlamıştır.

Bakanlıktaki bu olumlu değişimin temelinde Milli Eğitim Bakanının “Ziya Hoca” oluşu etkili olmaktadır. Nihayet yıllardır söylediğimiz; ‘eğitimden,eğitimin sorunlarından ancak eğitimin içinden gelen biri anlar’ anlayışı Milli Eğitim Bakanlığı'nda Ziya Hoca ile birlikte gerçekleşmeye başlamıştır. Sınıfın havasını koklamayan,öğrenci ile  hiç iletişimi olmamış, öğretmenin sorunlarını görmezden gelen bir anlayışla eğitimin sorunlarını çözmek zaten mümkün olmayacaktı.

Günümüz dünyasında teknolojide yaşanan hızlı değişim elbette ki bilgiyi ve konu edinen nesli de değiştirdi. Kuşaklar arası farklılık her dönemde vardı. Ancak bu dönemde makas gittikçe açılmaktadır. Son  yıllarda öğretmene verilen değer bir hayli az almışken Ziya Selçuk'un göreve gelmesi camia açısından adeta antibiyotik etkisi yaratmıştır. Bunu bize son yaşanan ‘Çermik Vakası’ da göstermiştir.

Son olarak bakanımızın öğretmene yüklediği anlamı,verdiği değeri, camia olarak gururla karşıladığımızı belirtmek isterim. ”Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” zihniyetinin eğitimde tekrar egemen olması dileğiyle...

Özgür TEKKÖK

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.