Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Milli Sporcuların Beden Eğitimi Alanına Sözleşmeli Öğretmen Olarak Başvuru ve Atama Duyurusu

Millî sporculardan; Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Dünya Üniversitelerarası Spor Oyunları (Universiade), Akdeniz Oyunları ile Dünya Askerî Oyunlarında bireysel veya takım halinde yarışmalarda ilk üç dereceye girmek, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler, gençler veya ümitler kategorilerinde Dünya veya Avrupa şampiyonaları ile Uluslararası Askerî Sporlar Konseyince yapılan Dünya veya Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girmek, yarışmaların takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek millî sporcu belgesi almış olmak şartlarından herhangi birisini sağlayan adayların ayrıca Türk vatandaşı olması, (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.), mezun olunan yükseköğretim programının, Beden Eğitimi alanına uygun olması, Beden Eğitimi alanına kaynak gösterilen programlardan pedagojik formasyon eğitimi istenilenler için bu eğitimi başarıyla tamamlamış olması, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliğinin kabul edilmiş olması, devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olması, sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlardan ataması iptal edilenler ile sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, atamalarının iptal edildiği veya ayrıldıkları tarihten itibaren başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olması, halen Milli Eğitim Bakanlığına veya herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda sözleşmeli öğretmen olarak çalışmıyor olması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olması şartları aranmaktadır..

MİLLİ SPORCULARIN BAŞVURU VE ATAMA TAKVİMİ

Başvurular http://personel.meb.gov.tr adresindeki “Millî sporcuların ataması” linkinden elektronik Başvuru Formu doldurularak 15-19 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru ve tercih işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü 22 – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında başvuruları değerlendirecek. Ardından 1 Temmuz 2020 tarihinde başvurulara İlişkin Onay/Ret işlem sonuçları sistem üzerinden ilan edilecek. Başvurusu reddedilenler 2 Temmuz 2020 tarihinde yeniden başvuru işlemleri yapılabilecek olup bu başvurular 3 – 6 Temmuz 2020 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilecek, başvurulara ilişkin Onay/Ret işlem sonuçları 7 Temmuz 2020 tarihinde sistem üzerinden ilan edilecek. İl Milli Eğitim Müdürlükleri Onay/ Ret İşlemleri 9 – 14 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak. Atamalar 16 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak olup atama kararnameleri 1 Eylül 2020 tarihinde İl Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilecek. İlk başvuruyu yapmayan adaylar yeni başvuru yapamazlar. Başvurusu reddedilen adaylar için 2 Temmuz 2020 tarihinde sistem açılacak olup bu tarihten sonra millî sporculuğa ilişkin hiçbir şekilde düzeltme yapılamayacaktır.  Her İkisi de Bakanlığımızda Sözleşmeli Öğretmen Olarak Görev Yapanların Aile Birliği Mazeretine Bağlı İller Arası Yer Değiştirme İşlemleri için başvurular 29 Haziran-3 Temmuz 2020 tarihleri arasında alınacak olup atamalar 14 Temmuz 2020 tarihindedir. Sağlık Mazeretine Bağlı İllerarası Yer Değiştirme İşlemleri için başvurular 24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak olup atamalar 3 Eylül 2020 tarihinde yapılacak. Engelli Öğretmen Adaylarının Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Takvimi (Haziran 2020)’ne göre başvuruların sistem üzerinden alınması başvuruların il millî eğitim müdürlüklerince incelenmesi, uygun olan başvuruların onaylanması, uygun olmayan başvuruların reddedilmesi işlemleri 15-19 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak. Atamalar 23 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

Kılavuza http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_06/12165152_milli_sporcu_atama_duyurusu.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.