Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri Döviz Pozisyonu 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu

Mülakat Kaldırılmalıdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mülakat marifetiyle yaşanan hak gasplarına değindi ve Milli Eğitim Bakanı Özer’den, yönetici atamalarında mülakatın kaldırılarak, yazılı sınav puanının dikkate alınmasını, proje okullarına yapılan atamaların da Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliğine bağlı kılınmasını istedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Temennimiz öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, güvenlik soruşturması temiz olan adayların KPSS puan üstünlüğüne göre atamalarının yapılmasıdır. Bu gerçekleşene kadar Sayın Selçuk döneminde yapılan uygulamanın devam etmesini istiyoruz.” dedi.

Öğretmenlerin verilen nöbet görevinin isteğe bağlı olması gerektiğini kaydeden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmemeli, haftada birden fazla verilen her bir nöbet görevi için ek ders ücreti ödenebilmesi için mevzuatta düzenleme yapılmalıdır.” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.