Öne Çıkanlar altılı masa 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Öğretmene 60 Bin Atama Talebi

Toplumların uygarlık düzeyinin öğretmene verdiği değerle ölçüldüğünü belirten atama bekleyen öğretmenler, yetkililerden güzel haberler bekliyor.

Her branş için adil bir kontenjan dağılımı ile gereken kontenjanın verilmesini isteyen atama bekleyen öğretmenler "yeni sistemde yeni nesil öğretmenler iş başında olmalı." diyor.

Herkesin mesleğini icra etme mutluluğuna erişme hakkı olduğunu savunan atama bekleyen öğretmenler maddi manevi verdikleri emeklerinin karşılığını almak istiyor.

Koronavirüs pandemisi döneminde emekliliği gelmiş öğretmenler için yasa çıkarmanın tam zamanı olduğunu hatırlatan atama bekleyen öğretmenler "sayın yetkililer, bu çığlıkları duyun artık. Lütfen artık öğretmenlik yolu açılsın. Hizmet etmek için can atıyorlar." diyor.

Pandemi sürecinde sınıf mevcutlarının azalmasının öğretmen ihtiyacını doğurduğunu belirten atama bekleyen öğretmenler, "MEB bu konuda ivedi hareket etmeli, öğrencileri mağdur etmemelidir." dedi.

Atama bekleyen bir öğretmen için müjdelerin en güzeli ve en anlamlısı ona hayallerini vermek, onu öğrencilerine kavuşturmaktır.  

2019 puan adaletsizliğine çözüm üretmek ve 2020 puanı ile atanacak öğretmen adaylarını mağdur etmemek için 60 bin öğretmen ataması yapılmalı.

Bu zamana kadar yapılan 20 bin li öğretmen atamaları geçici bir çözüm yoludur ama kalıcı çözümler için 60 bin öğretmen ataması şarttır. Acilen ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmeli ve atama sayıları artırılmalı. 

Atama bekleyen öğretmenler, her zaman mücadeleye devam edecek atanamayan tek bir öğretmen kalmayana denk. Çünkü taze fikirlere, yeni ışıklara ihtiyacımız var.

Ülkemizin genç, dinamik ve göreve başlamak için hazırda bekleyen öğretmenlere ihtiyacı var. Bu ihtiyacı yüksek bir atama sayısıyla kapatmak lazım.

Anahtar Kelimeler:
AtamaKadroöğretmen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.