Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Nasıl Ödenecek?

Koronavirüs sebebiyle okullar tatil edildi, öğretmenlere ek ders ücreti nasıl ödenecek?

Uzun zamandır ogretmenlericin.com sitesi için yazı yazmıyordum. Zira Instagram üzerinden @sorogretmenim sayfasına ağırlık verdim ve tüm öğretmenlerin, eğitim camiasının sorularını oradan yanıtlıyorum. Dünyayı tehdit alında bırakan koronavirüsün ülkemizde görülmesi hakkında MEB’in aldığı tedbir kararları neticesinde okullara 2 hafta ara verildi. Okulların koronavirüsten ötürü tatil edildiği zamanlarda öğretmenlerin ek ders ücretleri ödenecek mi, nasıl ödenecek sorularına cevap getirmek için bu yazıyı ele aldım.

SEMİNER DÖNEMİ EK DERS ÜCRETİ

MEB 2019 ile 2020 eğitim öğretim yılında ilk defa Kasım vede Nisan aylarına birer haftalık dönem tatilleri koydu. Normalde sene başında ve sene sonunda yapılan seminer çalışmaları da Kasım vede Nisan aylarına alınmış oldu. Öğretmenler seminer dersi çalışmalarında haftalık 15 saat ek ders ücreti alırlar. Kasım ayında başlayarak ve bir haftalık seminer döneminde 15 saat ek ders ücretleri sözleşmeli vede kadrolu bütün öğretmenlere ödemeleri yapıldı. Nisan ayında da yapılacağı ön görülen bir haftalık seminer çalışmasına bütün öğretmenlere 15 saat ek ders ücreti ödenmesi gerekiyordu.

SEMİNER HAFTASI ÖNE ALINDI

Nisan ayında olması gereken bir haftalık zaman 16-20 Mart 2020 haftasına alındığı için öncelikle sözleşmeli, kadrolu tüm öğretmenler bu hafta 15 saat ek ders ücreti verilecek. Ek ders çizelgesine dağıtımları da 3-3-3-3-3 şeklindir. Bu bütün öğretmenler için benzer olup öğretmenden öğretmene ek ders değişikliği olmayacak.

İDARİ İZİNLERDE EK DERS ÜCRETİ

Milli eğitim bakanlığı aracılığıyla verilen idari izinlerde eğitimciler üzerilerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılırlar. İdari izinlerde öğretmenler ek ders ücretlerini tam alırlar. İdari izinlerde nöbet ücreti ve egzersiz ücreti ödenmez. Bunun dışında hafta içi yapılan İYEP, Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücretleri de öğretmenlere idari izinlerde ödenir. Eğer DYK haftasonu yapılıyorsa idari izinlerde haftasonuna denk gelen Destekleme ve Yetiştirme Kursu ek ders ücretleri ödenmez. 

İdari izinlerde ek ders ücreti görüş yazıları;

MEB insan kaynakları genel müdürlüğü tarafından 28892082-869-E.8024580 sayılı Ek Ders Ücreti konulu 20 Nisan 2020 tarihli resmi yazı ve MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 28892082-869-E.3743903 sayılı Ek Ders Ücreti konulu 20 Şubat 2020 tarihli resmi yazı konu ile ilgilidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.