Öne Çıkanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar altılı masa Tarım ve Orman Bakanlığı

Öğretmenlik Meslek Kanunu (19 Aralık 2023)

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Bakan a. Cevdet Vural imzalı resmi yazıda ''Eğitim ve öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleri ile kariyer basamaklarında ilerlemelerini düzenlemek amacıyla hazırlanan 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu 14 Şubat 2022 tarihli ve 31750 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Öte yandan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun kimi hükümlerinin iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesine dava açılmıştır. Anayasa Mahkemesi'nin 13.7.2023 tarihli ve E: 2022/47, K: 2023/124 sayılı kararı ile Kanunun bazı hükümleri iptal edilmiş ve kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından başlayarak dokuz ay sonra (27.06.2024) yürürlüğe gireceği hüküm altına alınmıştır.

Bu bağlamda, Anayasa Mahkemesinin söz konusu kararı dikkate alınarak Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik çalışmaları yürütülmekte olup; varsa söz konusu çalışmalara ilişkin sendikamız görüş ve önerilerinin 28.12.2023 tarihi mesai bitimine kadar gönderilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.