Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri

Öğretmenlik Meslek Kanunu Bekletilemez

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Türkiye Kamu Sen’in yine yetkili konfederasyon olacak ve kamu çalışanlarının hak ve kazanımları için etkili mücadelesini istikrarla sürdürecektir. Kamu çalışanları artık görmüştür ki, sözde yetkili konfederasyon ile kaybetmeye mahkumdurlar. Artık yetki hak eden ve ehil olan ellerde olmalıdır. İnanıyorum ki, kamu çalışanları artık gereğini yapacaktır” dedi.

Öğretmenlerin 657 Sayılı DMK’dan kaynaklanan haklarının baki kalması kaydıyla, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve statüsünü sağlam bir zemine kavuşturan Öğretmenlik Meslek Kanunun bir an önce TBMM gündemine getirilmesi gerektiğini belirten, 24 Kasım öncesinde öğretmenlerin itibarını koruyacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunun çıkarılmasını talep eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Öğretmenlerimiz bu ülkenin gelecek nesillerini yetiştiriyor. Bundan dolayı öğretmenlerimizi baş tacı edilmesi lazım. Bunun yolu da öğretmenlerimizin itibarının ve haklarının korunması ile olacaktır. Mevcut hak ve kazanımlarımız baki kalmak şartıyla, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi olacaktır. Öğretmenlik Meslek Kanunu istenilen edilen şekilde yapılırsa, hem öğretmen haklarının daha iyi olmasını hem de öğretmenlerin itibarının daha yüksek olmasını sağlayacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.