Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Ziya Selçuk Sözleşmeli Öğretmen Özel Eğitim

Öğretmenlik Yüksek Lisans Programı Konusu Ne Durumda?

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir’in “Ne zaman açıklanacak” sorusunu; eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile çalışmalar devam ediyor. Sonuçlandığında paylaşacağız” şeklinde yanıtlamıştı.

“Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı”na göre; eğitim fakültesi haricindeki öğretmen adaylarının atama başvurusu yapabilmek için lisans eğitiminden sonra söz konusu tezsiz yüksek lisans programını tamamlaması gerekecek. 

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın başvuru ve kabul şartları ile eğitimin hangi şartlarda gerçekleştirileceğine dair hususlar MEB ve YÖK arasında halihazırda yapılan çalışmalar sonuçlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre üniversitelerde 2021-2022 eğitim öğretim yılı 13 Eylül’de başlayacak. MEB ve YÖK tarafından “Öğretmenlik Meslek Bilgisi Yüksek Lisans Programı”na ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.