Öne Çıkanlar Yiyecek yardımı aile birliği Müjde! 4 Bin ASDEP Personeli Alınacak spor 4857 sayılı Kanun

Okul Kantinlerinde Çorba ve Meyve Günü Düzenlenmesi (22 Şubat 2024)

Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bakan a. Ömür Fatih Karakullukçu imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız resmi ve özel okul/kurumlarında; sağlıklı beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvenirliği ve gıda kalitesi konularında farkındalığı artırmak, uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak, güvenilir ve kaliteli gıdanın servis edildiği ortamları geliştirmek, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak amaç ile sürdürülen "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı", 2020/8 Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi'nde yer alan hususlara uygun olarak Genel Müdürlüğümüzce yürütülmektedir.

Okul kantinlerinde öğrencilerimizin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, geleneksel tatlarla buluşturmak amacı ile çorba satışı yapılması hususunda, Ankara Valiliği'nin 02.01.2024 tarihli ve E-57197686-136-93368301 sayılı yazısında Bakanlığımızın uygun görüşü ve değerlendirmesi talep edilmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığının 15.01.2024 tarihli ve 12824465 sayılı yazısında, "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik" kapsamında, kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftanın bir gününde, "Çorba Günü" için üretilecek çorbanın, üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla çorba satışı yapılması uygun görülmektedir.

Bu itibarla, okul kantinlerinde yukarıda belirtilen şartları sağlamak koşulu ile çorba satışının yapılabilmesi, okul yönetimince belirlenen haftanın bir gününde "Çorba Günü", bir gününde de "Meyve Günü" etkinliği düzenlenmesi uygun mütalaa edilmektedir.

Planlanan etkinliklerin, öğrenci ve çalışanların katılımlarını ve katkılarını sağlamaya yönelik Bakanlığımızca tasarlanan afişler https://sagliklibesleniyorum.meb.gov.tr adresinde, "Hakkımızda" sekmesi, "Program Tanıtımı" Alt Başlığında paylaşılmaktadır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.