Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Okullarda "Kültür Okuryazarlığı" Eğitimi Verilecek

Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yaz döneminde öğrencileri yalnız bırakmamak için dört yaz okulu açtıklarını; Kovid-19 salgını sonrası öğrenme kayıplarını telafi etmek için sürekli yanlarında olmak için çalıştıklarını; bilim ve sanat merkezlerinde tüm öğrenciler için yaz döneminde bir ay süreyle bilim ve sanat olmak üzere 2 ders açacaklarını; üçüncü yaz okulunun matematik okur yazarlığı ile ilgili, dördüncü yaz okulunun ise yabancı dile ilişkin olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Yıllardan beri Türkçe okuryazarlığı, matematik okuryazarlığı, fen okuryazarlığı konuşuluyor. Kültür okuryazarlığı hiç konuşulmuyor. Bu çok kritik bir şey. Özellikle Bilecik'e sakladık bu müjdeyi. Çünkü Bilecik, Osmanlı'nın kuruluşunun ilk nüvelerinin başladığı bir ilimiz. Bu topraklara dair kültürün okuryazarlığıyla ilgili çalışmalarımız bitti. İlk çalışmaları inşallah yaz okuluna giden öğrencilerimiz üzerinde genel tespitleri yapacağız ve 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle de öğrencilerimizin bu topraklara dair kültür kodları, değerleri, onların ne olduğunu hem öğrenme hem içselleştirmeyle ilgili yepyeni bir süreci başlatacağız. İnşallah bu da yıllardan beri şikayet edilen bir konunun çözümüne büyük katkı sağlayacak.

Türkçe okur yazarlığını artırmak, güçlendirmek, Millî Eğitim Bakanlığı olarak birinci ana odağımızı oluşturmakta ve ilk kez dördüncü, yedinci ve on birinci sınıflar seviyesinde dört beceride okuduğunu anlama, işitme, yazma ve konuşma becerilerini de güçlendirecek şekilde yeni metodolojileri sistemine dahil etmeye çalışıyoruz. Bunun için dört beceride on üç bin öğrencinin katıldığı ilk ölçme, değerlendirme çalışmalarını saha taramalarını tamamladık. İnşallah buradan elde edilen veriler ile 2022-2023 eğitim öğretim yılında hem öğretmenlerimizin eğitimiyle ilgili hem de Türkçe öğretimiyle ilgili yeni yaklaşımı dahil edeceğiz. Böylece 2022 yılı içerisindeki Bilecik'teki eğitim yatırımlarını 527 milyon liraya çıkarmış bulunuyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.