Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen ÖSYM

Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları (3 Kasım 2023)

Genel Sekreter Serdar Gündüz imzalı resmi yazıda ''9 Eylül 2023 tarihli ve 32304 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan MEB Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği gereği eğitim kurumlarında yapılan ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde bir dizi değişiklik yapılmıştır. Özellikle Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları; yazılı, dinleme ve konuşma olmak üzere 3 aşamalı olarak yapılmaktadır. Mazereti nedeniyle sınava giremeyen öğrencilere sonradan sınav planlanması karışıklığa yol açmaktadır. Dil grubu öğretmenleri e-okul sisteminde tek sınav tarihi girip üç farklı sınav yapmaktadır.

Ölçme ve değerlendirme süreçlerinin uzun zaman alması, haftalık ders saati az olan derslerde kazanımların işlenmesinde aksamalara neden olmaktadır. Örneğin; ortaokul 5.ve 6. Sınıflarda yabancı dil dersi haftada 3 saattir. Hiçbir ölçme-değerlendirme faaliyeti müfredatın işlenmesine engel olmamalıdır.

Dil grubu derslerde, E-okul sistemine kaydedilen üçüncü sınav tarihinde sadece uygulamalı sınavların yapılmasını, uygulamalı olan; dinleme ve konuşma sınavlarının birleştirilerek tek sınav halinde yapılmasını, dinleme ve konuşma notlarının yarı yarıya değerlendirilmesini Bakanlığımıza öneri olarak sunuyoruz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.