Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Onların Ziya Öğretmeni Var

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın "Okulların açık tutulup, kademeli olarak kapanmanın daha doğru olduğu yönündeki kanaatinizi ifade etmek ister misiniz?" sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Velilerin yaşadıkları sıkıntılara baktığınızda elbette gel gitler oluyor. Biz sağlık konusundaki vakaların artışı konusundaki durumu görmezlikten gelirsek başka hatalar yapabiliriz. Net olarak, objektif olarak bakalım. Bu artışın seyri nasıl oluyor? Ramazan nasıl etkiler bunu? Doğrudan doğruya açılsın denmesi veriye dayalı olarak söylenmemeli. Velilerden istirhamım resmi açıklamaları dikkate almaları. Biz çocuklarımızın sosyal duygusal gelişimleri konusunda canla başla çalışıyoruz. Geleceğe ilişkin çok güçlü kurgularımız var. Çok özel ekipler çalışıyor. Öğretmenlerimize mesajımız; gerçekten çok özverili davrandılar. Ben öğretmenler olarak kendimizi yeterince anlatamadığımızı düşünüyorum. Köylerde ev ev filyasyon yapanlar, çocukları takip edip velilerle bağlantı kuranlar, ki Türkiye Cumhuriyeti eğitim tarihinin en güçlü dönemi olduğunu söyleyebilirim. Çocuklarla öğretmenler arasında farklı bir duygusal gelişti olumlu anlamda. Öğretmenlerimizin sağlığı çok önemli. Her türlü tedbiri alıyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Desteklerini, dualarını bekliyorum. Elbette Ziya öğretmenin çocuklarına da mesaj var. Çocuklarım, evlatlarım, öğrencilerim biliyorum zor zamanlarda yaşıyorlar. Ama zorluk her zaman olumsuz bir şey değildir. Bazen zorluklar güçlendirir, dayanma gücümüzü arttırır. Azimli olmamız çok önemli. Azimli olmak kendi başına dirayetli, dayanıklı, istikrarlı olmak bir çocuğun hayat başarısının birinci koşulu. Salgın döneminde daha çok kitap okuma fırsatım vardı, enstrüman öğrenme fırsatı vardı değerlendirebildim mi? Çocuklarıma masal okumaları enstrümanla ilgilenmeleri, daha çok masal okumaları, daha çok kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Çocuklarımızın yanlarındayız, hiç merak etmesinler." şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.