Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Ali Yalçın TRT EBA TV Fahrettin Koca

Ortak Sınavlarda Görev Alan Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek Mi?

Genel Başkan Emir Kazak imzalı resmi yazıda ''2023-2024 eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Yazılı Sınavlar (Ülke Geneli Ortak) Kılavuzu gereği; 26-27 Aralık 2023 tarihlerine ortaokul ve liselerimizde ülkemiz genelinde ortak yazılı sınavların yapılacağı belirtilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ekders Saatlerine İlişkin Karar gereği sınavlarda görev alan öğretmenlere 5 saat ek ders ücreti ödeneceği hüküm altına alınmıştır. 
 
Zira Liselerimizde mesai saatleri içinde uygulanan sorumluluk sınavlarında görev alan idareci ve öğretmenlere her oturum için ek ders ödenmektedir. Geçmiş yıllarda yine mesai saatlerinde yapılan TEOG sınavlarında görev alan öğretmenlere her oturum için 5 saat ek ders ödemesi yapılmıştı. 
 
26-27 Aralık 2023 tarihlerinde bakanlığımızca düzenlenen ortak yazılı sınavların kılavuzu, yapılış şekli, salon görevlilerinin çalışma koşulları, sınav evrakı ve optik formların dağıtılması, toplanması vb. iş ve işlemlere ait görev ve sorumluluklar aynıdır. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ekders Saatlerine İlişkin Karar 12. Maddesi gereği söz konusu ortak sınavlarda görev alan idareci ve öğretmenlere 5 ek ders ödenmesini talep ediyoruz.  
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26.12.2023 ve 27.12.2023 tarihlerinde ülkemiz genelinde düzenlenen Ortak Sınavlarda Görev Alan Öğretmenlere Ek ders Ücreti Ödenip Ödenmeyeceği hakkında Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereği Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
Ek Ders ücretiOrtak Sınav
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.