Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları (11 Şubat 2023)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER imzalı resmi yazıda "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevresindeki pek çok ili etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki ve afet bölgesi dışında kalan diğer illerimizdeki resmî ve özel okullarda 20 Şubat 2023 tarihine kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 09/02/2023 tarihli ve E-83203306-10.03-70190747 sayılı yazısı ile ara verilmiştir.

Ancak hem deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine destek olmak isteyen hem de çalışan anneler tarafından, mesai saatlerinde çocuklarını bırakabilecekleri yer bulamadıkları gerekçesi ile okul öncesi kurumların açılması yönünde yoğun taleplerin olduğu Bakanlığımıza ulaşan yazılardan anlaşılmaktadır.

Bu nedenle yukarıda belirtilen iller dışındaki 71 ilimizde, özel okul öncesi eğitim kurumlarının 13/02/2023 tarihinde eğitim ve öğretime başlamaları uygun görülmüştür. Bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.