Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Özel Okul Ücretleri Oranı Belli Oluyor!

Yarın öğleden sonra özel öğretim kurumlarının tüm temsilcileriyle bir değerlendirme yapacaklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Tabii, sadece TEFE ve TÜFE oranlarına bakmayacağız çünkü 2023 yılında enflasyonun düşme beklentisi çok yüksek. Velilerimizin çıkarlarını koruyacak şekilde yeni oranı, inşallah, yarın belirleyeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Kızılcahamam TOKİ Çağatay İlkokulunun açılışını gerçekleştiren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm Türkiye'de hiçbir bölge il, ilçe ayrımı yapılmaksızın, bu memleketin evlatlarının tamamının, eğitimin tüm kademelerine ücretsiz şekilde erişiminin sağlandığı bir devrimsel bir döneme tanıklık ettik." dedi. Binaların önemli olduğunu, bina olmadan çocukların eğitime erişebilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Özer, 300 binlerdeki derslik sayılarının 857 binlere ulaştırıldığını kaydederek, eğitim sisteminde 500 bin öğretmen varken, şu anda 1.2 milyon öğretmen ile devasa bir eğitim sistemine sahip olunduğunu vurguladı. Özer, "Yani mevcut öğretmenlerimizin 750 bini, son 20 yıl içerisinde eğitim sistemine dahil olmuşlardır.

Kız çocuklarının okullaşma sorunu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez son 20 yılda çözülmüş oldu. Özellikle ortaokulda ve yükseköğretimde kız çocuklarının okullaşma oranları ilk kez erkek çocuklarını geçti. Sadece Bunlar mı yapıldı? Hayır. Eğitimin önündeki, bu memleketin evlatlarının eğitime erişiminin önündeki tüm antidemokratik uygulamalar kaldırıldı. Başörtüsü yasakları, katsayı uygulamaları son 20 içerisinde kaldırıldı. Yani, eğitim sistemimiz ilk kez toplumsal taleplere duyarlı bir eğitim sistemi haline geldi.

İşte o duruşu Sayın Cumhurbaşkanımız son 20 yılda sergiledi. Onun için bu ülkenin evlatları olarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza en içten şükranlarımızı sunuyoruz." diyen Özer, "Artık Türkiye yeni yüzyıla, Türkiye 100 yılına girerken, eğitimdeki o 70 yıllık gecikmenin tamamını son 20 yılda telafi etti. Artık el ele vererek bu ülkeyi çok daha güçlü kılmak için mücadelede eksikliklerini son 20 yılda tamamlamış oldu. Biz de Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu kutlu yürüyüşün çok hızlı bir şekilde olması için tüm çalışma arkadaşlarımızla gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Allah'a hamt ederim ki 2022 yılında Millî Eğitim Bakanlığı olarak önümüze koyduğumuz tüm hedefleri geçtik. Bir hedefimizde geride kalmadık. Birkaç tanesini sayayım; okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını artırmak için 3 bin anaokulu yapmak için yola çıktık. O zaman herkes dedi ki mümkün değil yapamazsın. Çünkü Türkiye'deki mevcut anaokulu sayısı 2 bin 782 idi. Biz bir yılda ondan daha fazlasını yapmak üzere Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesiyle yola çıktık, seferberlik başlattık. 2022 bitti, 6 bin 4 anaokulu kapasitesi oluşturduk. 5 yaştaki okullaşma oranlarını bir yılda yüzde 65'ten yüzde 99'a çıkarttık. Şimdi de 6 Şubat itibariyle, okul öncesindeki tüm çocuklarımıza hiçbir ayrım yapmadan ücretsiz yemek vereceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.