Öne Çıkanlar Tarım ve Orman Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği

Pedagojik Formasyon Hakkında Önemli Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 43501582-50.99-E.8615756 sayılı Pedagojik Formasyon konulu 29 Haziran 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel; örgün ve yaygın eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslerin belirlenmesine ilişkin iş ve işlemler 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı eki Çizelge'de yer alan ''Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan/açılacak olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı / Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programını başarı ile tamamlayanlar.'' ifadesi 29 Haziran 2020 tarihli ve 12 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı doğrultusunda değiştirilmiş olup Yükseköğretim Kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı geçerliliğini yitirmiştir.'' denilmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde bir öğretmenlik meslek kanunu hazırlanıp çıkarılacak. Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. halen 4+2 olmak üzere toplam 6 yıl olan sözleşme süresini, 3+1 toplam 4 yıla indiriyoruz. Öğretmenliğe kabulde uygulanan Pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz. Artık bu eğitimi bakanlığımız kendisi verecek. Anaokulu eğitimini de gerekli alt yapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz" demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.