Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği

PIKTES Öğretmenlerinin Kadro İsteği Haktır

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yazılı olarak cevaplandırması için verilen soru önergesinin son durumu ''imzada'' şeklinde görünmektedir.

Bilindiği üzere Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) geçici koruma altındaki çocukları ilgilendirmektedir. PIKTES, Türkiye'deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir eğitim projesidir. PICTES bütçesinin tamamı AB tarafından hibe yöntemiyle karşılanmaktadır.

PIKTES öğretmenlerinin atamaları KPSS ve mülakat puanı üstünlüğü esasına dayalı olarak yapılmıştır güvenlik soruşturmaları yapılmıştır.

Sayıları 4 bin civarında olan PIKTES öğretmenlerinin Sınıf, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Arapça ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunlarından oluşmaktadır.

Ayrıca PIKTES öğretmenleri 4857 Sayılı İş Kanunu ''Belirli Süreli İş Sözleşmesi'' kapsamında çalışmaktadır.

Soru önergesinde 4 yıllık bir tecrübeye sahip olan ve proje bittiğinde de en az 5 yıl görev yapmış olacak olan PIKTES öğretmenleri kadroya alınıp alınmayacağı, alınmayacaksa neden alınmayacağı yönünde bir soru yöneltildi.

Sorulan sorularda kadroya alınmamaları durumunda proje bittiğinde 5 yıllık tecrübeye sahip olacak öğretmenleri adeta yüzüstü bırakmak anlamına geldiğinden bahsedilmektedir. PIKTES öğretmenlerinin de kadroya alınmalarını istemeleri haklarıdır. PIKTES öğretmenleri işçi öğretmen olarak değil, kadrolu öğretmen olarak ders anlatmak istiyor. 

Dört yıldır görev yapan PIKTES öğretmenlerinin bu belirsizlikleri daha ne kadar süreceği de sorulmuştur soru önergesinde.

Coronavirus pandemisinin yaşandığı şu günlerde, binlerce PIKTES öğretmenlerine kadro müjdesi verilerek moral kaynağı olunabilir.

Ailesi ve çocukları ile birlikte sayıları binleri bulan PIKTES öğretmenlerinin çaresizliğine çare olmak gerekmektedir. 

Bugüne kadar çok mağduriyet ve zorluklar yaşayan ama bir gün karşılığını alacakları için hep sabreden PIKTES ogretmenleri 4 yıldır sabretmeye devam ediyor.

Öğretmen olarak kabul edilmeyip, ''öğretici'' adıyla anılan PIKTES öğretmenlerinin ''öğretmen'' unvanı almalarının zamanı gelmedi mi?'' soru önergesinde yer alan diğer bir sorudur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.