Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

PIKTES Projesi Kapsamında Çalışan Öğretmenlere ilişkin Soru Önergesi (24 Mart 2021)

3 Ekim 2016 tarihinde başlatılan Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES), geçici koruma altındaki çocukların, Türkiye'deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 2012 yılı Aralık ayına kadar devam edecek bir eğitim projesi olan ''PIKTES Öğretmen'' olarak anılan bu öğretmenlerin KPSS, mülakat ve güvenlik soruşturmasının ardından yaklaşık 4 bin öğretmenin atanmasına rağmen 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında kendileriyle imzalanan ''Belirli Süreli İş Sözleşmesi'nde'' işçi olarak çalıştırılmış olup, disiplin yönünden de 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na bağlanmıştır.

İş güvencesi ve gelecek kaygısının getirdiği yoğun stres altında görevlerini ifa eden PIKTES Öğretmenleri çalışma koşullarının iyileştirilmesi, özlük haklarının düzenlenmesi için somut adımlar beklemektedir. Tüm bunların gerçekleşebilmesi için de haklı kadro taleplerinin karşılanması önem arz etmektedir.

1- Ülkemizde sayıları yaklaşık 4 bin olarak bilinen PIKTES Öğretmenlerinin okullara ve branşlara göre tam dağılımı nedir?

2- Kadroları olmadığı için iş güvenceleri bulunmayan PIKTES Öğretmenlerinin görev yaptıkları yerde mobbinge maruz kalmalarının önlenmesi için yürütülen bir çalışmanız var mıdır?

3- 2018 yılından itibaren görev yapan PIKTES öğretmenlerinin durumlarındaki bu belirsizlik daha ne kadar sürecektir?

4- 2018 yılından itibaren, öğretmenlik gibi kutsal bir görevi ifa eden bu yurttaşlarımızın iş güvencelerinin sağlanması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, özlük haklarının düzenlenmesi için kadro verilmesi yönünde bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?

Anahtar Kelimeler:
öğretmenPIKTES
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.