Öne Çıkanlar altılı masa Sağlık Bakanlığı AÖO reçel Ümraniye Seçim Sonuçları

Sınavlarda Yüz Tanıma Sistemi İle İlgili Çalışıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "salgın öncesi bütün illerimizde Ölçme Değerlendirme Merkezi kurduk. Bizim sınav sorularımızı diğer ölçme içeriklerimizi genelde akademisyenler hazırlıyordu. Sistemin kendini dönüştürmesi ve yeni nesile uyumunu sağlamak için binlerce öğretmene eğitim verdik. Bilgisayar, bazılarına uzaktan sınav yapabilmekle ilgili altyapı, hatta şimdi yüz tanıma sistemiyle ilgili çalışıyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki dünya standartlarında sonu hazırlayan binlerce öğretmenimiz var şimdi. Soru paketleri vardır piyasada. Onların da artık dönüştüğünü görüyoruz." dedi.

Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a "bu eğitimi ticari faaliyete dönüştürmedi mi?" şeklinde başka bir soru yöneltti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bu soruyu "siz uzaktan eğitimle ilgili video üretirseniz o da ticari faaliyet olabilir. Özel okul açarsanız o da ticari faaliyet olur." diye yanıtladı.

Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, "o kadar çok sertifika belgesi dağıtan kitapçıklar." derken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "zeka testinin sonucunu veliye söylemek etik olarak doğru değil. Bizim onayımızın olduğu kurslar var, onayımızın olmadığı kurslar var. Çok sayıda soruşturma var. MEB onaylı diye yapılan kurslar var, onlarla ilgili soruşturma yürütüyoruz. Biz hep okullar arasındaki imkan ve öğrenme farkını azaltmalıyız. Bu fark Türkiye'de fazla. Sınav merkezli eğitim olursa dediğiniz ticari boyut gündeme gelir. Bütün okullarda temel standartlarda baz oluşturmaktır önemli olan. 1000 meslek lisesi seçip, devamsızlığı fazla, başarı düzeyi, gelir seviyesi düşük olan okul. Bazı oluşturmak için bunu yapıyoruz. Biraz süreye ihtiyaç var. Eğitimde sınav, amaç, araç ilişkisine bakıldığında araç olmaktan amaç olmaya geçecek. Öğretmenler 3 milyon eğitim aldı toplamda. Yılda 25 bin kişiye eğitim veriyorduk daha önce." dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a "öğrencilerin kaçta kaçının internet erişimi var?" diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da "bir merkezimiz var, anlık olarak izleyebiliyoruz. Şu anda erişemeyen öğrencilerle ilgili yüzde 4-5'lik kesim var. Bu kesimin bilgisayarı var ama canlı derse katılmıyor. Şu anda yüzde 95 erişimi var. Bugünlerde daha da yükseliyor. EBA destek merkezinden girenleri saydığımızda tamamına yakın. Bunu şöyle ölçüyoruz. Bir çocuk EBA destek merkezinde eğitim alıyorsa bunu da sayıyoruz. Bir çocuk tableti verdikten sonra, 750 binden fazla tablet dağıtıldı. İçinde internet paketi var. Dağıttığımız her bir tableti izliyoruz. Ne kadar ve kaç kişi, kaç dakika kullanıyor?" dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "ortalama bir tableti kaç çocuk paylaşıyor?" diye sordu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "bazı evlerde birden fazla bilgisayar var. Bazı evlerde bir tableti 2-3 çocuk kullanıyor. Her yayının üç kere tekrar ediyor olması, canlı dersle ilgili evine en yakın okula gidebiliyor olması. 200'e yakın gezici aracımız var. Japonya'nın en büyük kuruluşu geldi bunu sordu." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.