Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu engelli

Sözleşmeli Öğretmenlerin Yer Değişikliği (27 Ocak 2022)

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ve Genel Sekreter Latif Selvi imzalı resmi yazıda ''geçtiğimiz yıllarda Bakanlığınıza bağlı resmi eğitim kurumlarında her ikisi de 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesi'nin Ek-4'üncü maddesi doğrultusunda, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında farklı illerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmişti.

Halen Bakanlık kadrolarında farklı illerde sözleşmeli öğretmen pozisyonlarında görev yapan eşlerin, aile bütünlüğüne dayalı yer değişikliği işlemlerinin gerçekleştirilmesi konusunda haklı ve yerinde talepleri bulunmaktadır. Anayasal bir hak ve evrensel hukukun bir gereği olan aile bütünlüğünün sağlanmasını teminen geçmiş yıllardaki uygulamanın 2022 yılı Şubat ayı için de gerçekleştirilmesi elzemdir.

Bu itibarla, farklı illerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme işlemlerinin 2022 Şubat Ayı içinde gerçekleştirilmesi ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.