Öne Çıkanlar aile birliği İcra Katibi İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Özel Güvenlik Günü Yiyecek yardımı

Şube Müdürlerine Uzman Öğretmenlik Tazminatı Ödenme Durumu

Genel Müdür V. Bakan a. Necati Altıok imzalı resmi yazıda ''İliniz ... İlçe Mlli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan ve uzman öğretmenlik sertifikası bulunduğu belirtilen ... uzman öğretmenler için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlandırılıp yararlandırılamayacağı hususu tereddüde düşüldüğüne ilişkin 26 Ocak 2022 tarihli ve E-58048896-903.99-42060535 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği gibi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 152'nci maddesinin ''Tazminatlar'' kısmının ''B-Eğitim Öğretim Tazminatı'' bölümünün birinci fıkrasında; ''Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen öğretmenlik yapanlara; (Öğretmen unvanlı kadrolarda bulunanlardan okul müdürü ve okul müdür yardımcısı, yönetici ve eğitim uzmanı olarak görevlendirilenler ile cezaevi okullarında çalışan öğretmenler dahil olmak üzere)

a) 1-2'nci derecelerden aylık alanlar için %100'üne

b) 3 ve 4'üncü derecelerden aylık alanlar için ½95'ine

c) Diğer derecelerden aylık alanlar için ½85'ine'' hükmüne yer verilmiştir.

Ayrıca, 05.05.2006 tarihli ve 26159 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli III sayılı Cetvelin (A) Eğitim Öğretim Tazminatı Bölümünün 1/b sırasında; eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen görev yapanlardan uzman öğretmen unvanını kazanmış olup 1-2 derecelerden aylık alanlara %20, diğer derecelerden aylık alanlara ise %15 oranında eğitim öğretim tazminatının ayrıca ödeneceği öngörülmüştür.

Söz konusu Kararın ''Bazı özel durumlara ilişkin esaslar'' başlıklı 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde ise; ''Eğitim-Öğretim Tazminatı, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında öğretmen kadrosundaki fiilan öğretmenlik yapanlar ve bu kadroda olup cezaevi okullarında çalışanlar ile bunlardan okul müdürü, okul müdür başyardımcısı, okul müdür yardımcısı, yönetici ve eğitim uzmanı olarak görevlendirilenlere ödenir.'' hükmüne yer verilmiştir.

Bu çerçevede, halen genel idare hizmetleri sınıfına dahil şube müdürü unvanlı kadroda görev yaptığı belirtilen ilgilinin, bu görevi sırasında uzman öğretmenler için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlandırılmasının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir. Bilgilerini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.