Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Tablet Sorunu Çözüldü Mü?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "öncelikle şunu ifade etmek isterim, bu yaşadığımız süreçte dezenformasyon anlamında o kadar çok bilgi yayılıyor ki şaşırıyoruz. Bizim önerimiz sadece resmi kaynaklardan ifade edilen içeriklere hürmet edilmesi. Çünkü ortamda bir karışıklık kaos olsun diye özel olarak çalışan gruplar var. Biz çeşitli vesilelerle bilgilendirme yapıyoruz. Tablet konusunda da en başta MEB olarak biz erişemeyen yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz var dedik. Bunu söylerken şu bilgi de vardı aynı oranda Kanada’da Fransa’da da aynı erişim sıkıntısı var. Hiçbir ülke salgın olursa altyapının olmadığı yerlere nasıl ulaşırımının hazırlığın yapmamış. Uzaktan eğitimin gelecekteki fonksiyonun farkındaydık ve çalışmalarımıza salgından bir yıl önce başlamıştık. Biz yaklaşık olarak 750 bin çocuğumuza tabletin ulaştığın biliyoruz. Çocuklar sadece tableti almıyor hazır internet paketi alıyorlar. Offline olarak çalışabileceği çok sayıda içeriği de oraya gömülü olarak koyduk. Çocuklarımızın EBA destek merkezlerinde ücretsiz olarak, evine en yakın yerde gidip rahatlıkla bütün çocuklarımız internet hizmeti alabilirler. Sınav gruplarındaki öğrencilerimiz tablet almanın yanı sıra destekleme kurslarıyla yüz yüze eğitim alıyorlar. Hiçbir öğrenci yoktur ki ben yüz yüze eğitim alamadım sınava hazırlandığım halde." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.