Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği

Taşımalı Eğitim Uygulaması İhale Rehberi (25 Haziran 2021)

Genel Müdür Bakan a. İsmail ÇOLAK imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Temel Kanunu ile tanınan eğitim hakkından yoksun kalması muhtemel ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okul/kurumlarına devam eden öğrenciler ile yaygın eğitim hizmetinden yararlanan özel eğitim kursiyerlerinin resmî okul/kurumlarda taşıma yoluyla eğitime erişimlerini sağlamak amacıyla 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nda kayıtlı Kanun ve Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği'nde kayıtlı Yönetmelik hükümleri doğrultusunda öğrenci taşıma uygulaması yürütülmektedir. 

Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan ve 14.06.2021 tarihli ve E-83068516-140-26438609 sayılı yazımızda kayıtlı yazımız ekinde illerimize gönderilen 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim taşıma ve yemek hizmeti alımı ihalelerinde kullanılacak ihale dokümanları ve güncellenen yaklaşık maliyet formülü ile ülkemiz genelinde uygulamada birliğin sağlanması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması amaçlanmıştır. Bunların yanı sıra özellikle rotasyon ve görev değişikliği gibi sebeplerin ortaya çıkardığı bilgi eksikliklerinin giderilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz Taşıma Hizmetleri Daire Başkanlığınca Taşımalı Eğitim Uygulaması kapsamında yapılacak taşıma ve yemek hizmet alım ihalelerinin planlanması ve uygulanması aşamalarında kullanılmak üzere "Taşımalı Eğitim Uygulaması İhale Rehberi" hazırlanarak Ek'te gönderilmiştir. Mevzuattaki değişiklikler doğrultusunda düzenli olarak güncellenecek olan Rehber'e, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün internet sayfasından  erişilebilecektir.

Ek'te yer alan Rehber'in, Taşımalı Eğitim Uygulaması kapsamında yapılacak ihalelerde görev alacak personel tarafından kullanılması ve varsa Rehber'in güncellenmesine ilişkin görüş ve önerilerin [email protected] adresine e-mail olarak iletilmesi hususunda, bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

REHBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.