Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı TRT EBA TV

Telafi Eğitimi (13 Haziran 2023)

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Nazan ŞENER imzalı resmi yazıda "Bakanlığımıza bağlı ortaöğretim kurumlarının 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören ve 2022-2023 ders yılı sonunda bir üst sınıfa geçecek öğrencilerden; alan/dal değiştirmek isteyen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrencileri de dahil olmak üzere mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki ilgili alan/dallara geçiş yapmak isteyen öğrencilerin nakil ve geçiş işlemlerinde tereddüte düşüldüğü Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden anlaşılmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin Telafi programı başlıklı 61'inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde "Ortaöğretim kurumlarında; ... Alan/dal değiştirmek isteyen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları öğrencileriyle diğer ortaöğretim kurumlarından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına geçiş yapmak isteyen öğrencilere yaz tatilinde, ... telafi programı uygulanır." hükmü ile aynı Yönetmeliğin 62'nci maddesinin ikinci fıkrasında "Telafi eğitimi programı, ilgili alana/dala ait çerçeve öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerindeki alan ve dal derslerinden oluşur. Öğretim programlarının uygulama planları, millî eğitim müdürlüklerince hazırlanacak telafi eğitimi çalışma takvimine göre ilgili alan öğretmenlerince yapılır. ...." hükmü yer almaktadır.

Buna göre; 10'uncu sınıfa ait meslek derslerinden telafi eğitiminin yapılabilmesi için Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümleri gereği en az 10 (On) öğrencinin başvuruda bulunması, söz konusu eğitimin yaz tatili süresince yapılması ve il millî eğitim müdürlüklerince hazırlanacak çalışma takvimi doğrultusunda iş ve işlemlerin yürütülmesi gerekmektedir.

Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişler" başlıklı 37'nci maddesinde yer alan telafi eğitimi ile ilgili hükümler doğrultusunda öğrenci velilerine gerekli rehberliğin yapılması hususunda; bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.