Öne Çıkanlar altılı masa İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Telafide Ben de Varım Programı (22 Haziran 2021)

Genel Müdür Bakan a. Yusuf Büyük imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, COVID-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın ve yetişkinlerin fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla ''Telafide Ben de Varım'' Programı hazırlanmıştır. Genel Müdürlüğümüzce Bakanlığımızın hazırladığı bu program kapsamında öğrenci ve yetişkinler için alan uzmanlarından oluşan bir komisyon marifetiyle farklı alanlarda 34 yeni kurs programı hazırlanmıştır. Bu çerçevede hazırlanan kurs programları 17 Haziran 2021 tarihli ve 26645232 sayılı Makam Oluru ile uygulamaya konulmuştur.

Telafide Ben de Varım Programı'nın yeni bir fırsat olduğu misyonuyla kurs programları 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okulu öğrencilerimiz ile yetişkinlere uygulanacaktır. ''Telafide Ben de Varım'' Programı yaz uygulaması kapsamında 21 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvuru ve planlama iş ve işlemleri gerçekleştirilecektir. Bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif içerikleri bulunan kurs programları okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilerek çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin etkin ve verimli bir yaz dönemi geçirmesi sağlanacaktır. Programa yönelik başvuru, planlama ve uygulamalar Telafide Ben de Varım Programı Uygulama Esasları 9'uncu maddede belirtilen şekliyle yapılacak, öğrenci ve yetişkinler, kayıtları 21 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak olan ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce geliştirilen kurs programlarına katılabilecektir.

Bu kapsamda hazırlanan yaygın eğitim kurs programlarının hayat boyu öğrenme kurumları aracılığıyla uygulanmasında gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.