Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

TTVPN Borçları Yazısı (10 Aralık 2020)

Söz konusu resmi yazıda ''Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile Bakanlığımız arasında imzalanan Eğitimde Fatih Projesi İşbirliği Protokolü çerçevesinde; okullarımızın 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren aldıkları ve alacakları TTVPN hizmeti bedelleri Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce, 2018 ve öncesi yıllara ait olan hizmet bedelleri ise hizmetten yararlanan okullar tarafından ödeneceği Yenilik ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 9 Aralık 2019 tarihli ve 89692170-704.01-E.24435562 sayılı yazısında ifade edilmiştir.

2018 ve öncesi TTVP hizmet bedellerine ait borçlu okullar listesi Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından 7 Aralık 2020 tarihli ve 143860 sayılı yazısı ile Genel Müdürlüğümüze gönderilmiştir (ek-2). Listede bulunan okullara borçları kadar ödenek 13.01.33.62.09.6.0.00-1-03.5 ekonomik tertibinden gönderilmiştir.

Okullarımız tarafından Türk Telekomünikasyon A.Ş.'ne yapılacak ödemelerde;

1. Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından bildirilen borcun bir kısmının veya tamamının ödemesi yapılmış olabilir. Mükerrer ödeme yapılmaması için ödenmiş olunan faturalar için ek-3'de bulunan Türk Telekom tahsilat sorumluları ile iletişime geçilerek gerekli düzeltme işlemin yapılacak, bakiye borç kalıyor ise bu borç ödenecektir.

2. Ek-2 listede bulunan/bulunmayan okullarımız güncel borç bilgilerini, [email protected] mail adresine resmi uzantılı (gov.tr, meb.k12.tr) mail adresleri ile ulaşarak alabileceklerdir.

3. Ek-2 listede olmayan fakat borcu bulunan okullarımız MEBBİS/Ödenek takip Modülü/Fatura İşlemleri Fatih Projesi TTVPN Ödemesi (3.5) başlığından 03.5 ekonomik kodundan giriş yaparak ödenek talep edecektir. Ekli listede bulunan ve ödenek gönderilen okullarımız, ödenekleri yetersiz ise aynı yerden eksik ödeneklerini talep edeceklerdir. Talepler toplu halde, gerekli açıklamalar yapılarak 2020 yılının Kasım veya Aralık ayına defaten yapılacaktır. (Önceki yıllarda TTVPN borçları için MEBBİS'den ödenek talep eden okullarımızın tüm talepleri iade edilmiştir. Önceki talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.)

4. Kapanan okullara ait borçlar, kapanan okulun öğrenci, öğretmen ve demirbaşlarının aktarıldığı okul/kurum tarafından ödenecektir.

5. Dönüşen/devredilen okulların borçları dönüştükleri/devrolundukları yeni kurumlar tarafından ödenecektir. (Örnek 1: Çok Programlı Anadolu Lisesi, Anadolu Lisesine dönüşmüş ise borçları Anadolu Lisesi ödeyecektir. 

Örnek 2: Çok Programlı Lise Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüşmüş ise ödemeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapacaktır.)

6. 12.01.33.62.09.6.0.00-1-03.5 ekonomik tertibinden gönderilen fakat tamamı kullanılmayan ödeneğin ise MEBBİS/Ödenek Takip Modülü/Ödenek İşlemleri/Tenkis Edilmesi Gereken Miktar Ödeneği (03.5) başlığından girişi yapılarak tenkisi sağlanacaktır.

Yukarıda yapılan açıklamalar ve Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin 7 Aralık 2020 tarihli ve 143860 sayılı yazısı doğrultusunda; 2018 ve öncesi TTVPN hizmet bedeli borçlarının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından harcama sisteminin kapatılmasından önce ödemelerinin yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.