Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

Tüm Çalışanların Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinden Faydalandırılması Kanun Teklifi

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmektedir.

Eğitim öğretim hizmetleri bütünlük içerisinde yürütülmesi halinde nitelik arttırılrak, başarı elde edilebilir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlerin yanı sıra genel idare hizmetleri, sağlık hizmetleri, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıflarında çalışanlar bulunmaktadır. Bu kadrolarda çalışanlar özellikle yaz tatillerinde eğitim öğretime hazırlık amacı ile okullarda yoğun çaba sarf etmektedirler. 2020 yılında eğitim öğretim hazırlık ödeneği 1210 TL olarak ödenmiştir. Tüm eğitim çalışanlarına eğitim öğretime hazırlık ödeneği verilmesi eğitime katkı veren bütün paydaşların ihtiyacı haline dönüşmüştür.

Kanun teklifi ile tüm eğitim öğretim çalışanlarının bir bütün olarak görülmesi ve eğitimin niteliğinin arttırılması, öğretmenlerle birlikte diğer kadrolardaki çalışanların da eğitim öğretime hazırlık ödeneği alması hedeflenmiştir.

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarih ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Ek MADDE 32 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

''EK MADDE 32- Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında olup; fiilen bu görevlerde çalışanlara her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir. Bu ödenek damga vergisi hariç diğer vergi ve kesintilere tabi tutulmaz.''

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.