Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

Türk-Eğitim-Sen'den Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği Talep Yazısı

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından GMT.430.00/569 sayılı Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği konulu 16 Ağustos 2021 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı'na resmi yazı gönderildi.

Söz konusu resmi yazıda ''bilindiği üzere her öğretim yılı başında Bakanlığınıza bağlı kadrolarda öğretmen olarak görev yapanlara bir defaya mahsuz öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmektedir. Ancak, bu ödenek Bakanlığınız kadrolarında öğretmen kadrosu dışında çalışanlara ödenmemektedir, bu durum ise çalışma barışını bozmaktadır.

Devlet Memurları Kanunu'nun Ek Madde 32. maddesinde ''Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup, fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzmanı yardımcıları dahil (...) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Cumhurbaşkanınca belirlenecek miktarda öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir.

Bu ödenek damga vergisi hariç, diğer vergi ve kesintilere tabi tutulmaz.'' hükmü amir olup hüküm uyarınca, her öğretim yılı başında öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmektedir.

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun (K) cetvelinin ''IV-Diğer Ödemeler'' bölümü 3. maddesinde ''3-657 Sayılı Kanun'un ek 32'nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği, öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50'si oranında yapılır.'' hükmü amir olup hüküm uyarınca öğretim yılına hazırlık ödeneğini, Eylül ayı dışında göreve başlayan öğretmenlere kademeli olarak ödenecektir.

Yılda bir defaya mahsuz olmak üzere Eylül ayında, eğitim öğretim hayatı için gerekli olan kırtasiye vb. harcamaların karşılanması amacıyla fiilen öğretmenlik yapanlara ödenen bu ödeneğin, eğitim öğretim hayatına katkısı olan öğretmen kadrosu dışındaki personellere ödenmemesi hakkaniyete uygun değildir. Eğitim öğretim faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olan öğretmen dışındaki personellere de çalışma barışının sağlanması ve iş veriminin artırılması bakımından öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödenmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda, Bakanlığınızca öğretim yılına hazırlık ödeneğinin miktarının artırılması ve tüm eğitim çalışanlarına ödenmesine ilişkin çalışma yapılarak, bu ödeneğin brüt bir maaş tutarında tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi ve sendikamıza konunun akıbeti hakkında bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.