Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi (26 Mart 2024)

Temel Eğitim Genel Müdür V. Bakan a. Şemsettin Durmuş imzalı resmi yazıda ''öğretim programlarının Türkiye Yüzyılı versiyonunun gerçekleşmesine katkı sağlayacak, öğrencilerin ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıklarına hizmet edecek; bilgi, beceri, tutum ve davranış bütünlüğünü sağlayacak, çok yönlü gelişimlerini destekleyecek şekilde yeniden yapılandırılması Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu bağlamda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğretim programları geliştirme çalışmaları 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 9 Kasım 2023 tarihli ve E-43769797-20-89376453 sayılı Makam Onayı doğrultusunda tamamlanmaktadır.

Genel Müdürlüğümüze hazırlanan ''Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı''nın tanıtılması ve uygulanmasına yönelik okul öncesi öğretmenlerine eğitici eğitimleri düzenlenecektir. Eğitici eğitimleri için ''https://veri.meb.gov.tr'' adresinde ''Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi'' başlığı altında yer alan formun 27.03.2024-04.04.2024 tarihleri arasında doldurulması gerekmektedir.

Söz konusu forun resmi okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan okul öncesi öğretmenlerine duyurularak 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar doldurulmasının sağlanması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından E-43769797.01.01-99510373 sayılı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitici Eğitimi Kursu konulu 25 Mart 2024 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Temel Eğitim Genel Müdür V. Bakan a. Şemsettin Durmuş imzalı resmi yazıda ''öğretim programlarının Türkiye Yüzyılı versiyonunun gerçekleşmesine katkı sağlayacak öğrencilerin ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıklarına hizmet edecek; bilgi, beceri, tutum ve davranış bütünlüğünü sağlayacak, çok yönlü gelişimlerini destekleyecek şekilde yeniden yapılandırılması Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu bağlamda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğretim programları geliştirme çalışmaları 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 9 Kasım 2023 tarihli ve E-43769797-20-89376453 sayılı Makam Onayı doğrultusunda tamamlanmaktadır.

Genel Müdürlüğümüze Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan öğretim programlarının tanıtılması ve uygulanmasına yönelik Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Matematik ve Sınıf Öğretmenlerine eğitici eğitimleri düzenlenecektir.

Eğitici Eğitimi için ''https://veri.meb.gov.tr'' adresinden ''Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı Eğitici Eğitimi'' başlığı altındaki anket doldurularak 26.03.2024-02.04.2024 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.

Söz konusu anketin ilgili öğretmenlere duyurulması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.