Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri

Üniversite Mezunu İşçiler, Yeni Anayasa, Ücretli Öğretmenlik Açıklamasında

Yeni Anayasa tartışmasıyla ilgili Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Yeni bir yasaya ihtiyaç var. Biz Memur-Sen olarak bu konuda çok nitelikli çalışmalar yaptık. Araştırmalar yaptık, Türkiye Anayasa Platformu gibi büyük bir platformun kuruculuğunu yaptık. Türkiye’de yıllarca darbeci, vesayetçi bir anlayış vardı ancak bu 15 Temmuz’da son buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasa hakkında yaptığı çağrıyı olumlu buluyorum. Türkiye’nin sivil, özgürlükçü, temel hak ve özgürlüklerini teminat altına alan bir anayasaya ihtiyacı var. Biz de bu konuda gereken desteği vereceğiz. Türkiye artık darbe anayasasını bir kenara atmalı” dedi.

Kamuda istihdam biçiminin çok fazla çeşitlendiğini ve bu çeşitliliğin artık yönetilemeyecek bir duruma geldiğini aktaran Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ne yazık ki insanlar da bu durumdan dolayı huzursuz. Aynı yerde çalışan personeller birbirlerinden farklı özlük haklara sahip bu çalışma barışını da zedeleyen sıkıntı verici bir durum. Sözleşmelilik konusu sürdürülebilir bir istihdam biçimi değildir. Bu konuda artık ciddi bir adım atmak gerekiyor. Bu konu kesinlikle ötelenmemeli. 31 Mart’tan sonra belediyelerde yaşanan emekçi kıyımı da bu konudaki haklı talebimizi bir kez daha ortaya çıkarmıştı. Ne yazık ki o dönem emekçilerin kaderi bir kişinin iki dudak arasına bırakılmıştı. Tekrar çağrıda bulunuyorum, gelin bu konuyu çözelim, kamu görevlilerini huzura kavuşturalım” dedi.

Kamuda görevli üniversite mezunu işçilerin statülerinin değiştirilerek memurluğa geçme beklentilerine ilişkin Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Biz bu konuda bir çalışma yapılması gerektiğine dair görüş beyan ettik. Ancak konu hala görüşülmeyi bekliyor Bu talep çok haklı bir talep. Bu çalışanlarımız memur işi yapıyorlar ve memurluk hakları. Biz bunu toplu sözleşmeye götürdük ancak ne yazık ki hala çalışılmayı bekliyor” dedi.

Ücretli öğretmenlerin, kamunun ucuz işçiliği olduğunu ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu öğretmenlerimiz atama bekliyor ve ucuz işçilik yapıyorlar. Öğretmenin ücretlisi olmaz, öğretmen öğretmendir ve öğretmenin ataması yapılır. Bu arkadaşlarımız için yeterli kontenjan üretilmeli ve ‘ücretli öğretmen’ statüsü diye bir statü kalmamalıdır. Bu konu geçici çözümlerle geçiştirilemeyecek kadar önemli bir konudur. Bu uygulama tamamen kaldırılmalı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikret 3 yıl önce

teşekkürler Ali bey. Bizler en az 5 yildir ücretli öğretmenlik yapıyoruz. yaşlarımız 35 li 40lı 50 li oldu. bizde dersane öğretmenleri gibi şartsız atama istiyoruz çünkü ne emekli ne de başka iş şansımız yok

Avatar
Seher 3 yıl önce

Çok teşekkür ederiz Ali bey.Nihayet bizleri duymamazlıktan gelen birileri çıktı

Avatar
Gülcan Dikmen 3 yıl önce

Ali Bey söylemde bulunuyorsa gerçek olma umudu yuzde yuz sağlamdır. Teşekkür ederiz. Bekliyoruz kadroyu inşAllah
biz Emektar Ücretli Öğretmenler .