Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Ustalık Telafi Programı (29 Mart 2022)

Genel Müdür Bakan a. Nazan ŞENER imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 62 nci maddesinin beşinci fıkrası kapsamında 13.10.2021 tarihli ve E-59917357-101.03-34541388 sayılı yazımız ile "Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Programı" başlatılmıştır. Ancak söz konusu programa sektörün talepleri doğrultusunda sadece Bakanlığımız ile sektör işbirliğinde devam edilecektir.

Bu kapsamda;

1- Programa öğrenci kayıtları, Bakanlığımız ile sektör arasında imzalanacak protokoller doğrultusunda yapılabilecek olup sadece protokol kapsamına alınacak okullara kayıt izni verilecektir.

2- e-Mesem sisteminde "Ustalık Telafi" program türüne kayıt işlemleri 30.03.2022 tarihi mesai bitimi itibariyle kapatılacağı için başvuru yapıp kayıt evrakını tamamlamış öğrencilerin kayıtlarının bu tarihe kadar sisteme girilmesi gerekmektedir.

3- 30.03.2022 tarihine kadar kayıt işlemi tamamlanan öğrencilerin herhangi bir hak kaybına uğramamaları için eğitimlerine devam etmeleri sağlanacaktır.

4- Programa kayıt olup eğitimini yarıda bırakıp ayrılmış olan öğrenciler, imzalanacak Protokoller kapsamında tekrar bu programa kayıt olabileceklerdir. Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.