Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği

Yabancı Menşeli Mesajlaşma Uygulamalarının Kullanımı (4 Haziran 2021)

Genel Müdür Bakan a. Özgür TÜRK imzalı resmi yazıda "Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı'nın kurumsal olarak gerçekleştirilecek bilgi ve belge paylaşımları, birebir veya grup iletişimleri ile bildirimler için yabancı menşeli mesajlaşma uygulamalarının kullanılmaması hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı'nın 01.06.2021 tarihli ve 1414 sayılı yazısı ekte gönderilmiştir." denilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından E-35030449-010.06.02-1414 sayılı Yabancı Menşeli Mesajlaşma Uygulamalarının Kullanımı konulu resmi yazı yayınlandı.

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç imzalı resmi yazıda "06/07/2019 tarihli ve 2019/12 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde kayıtlı Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri konulu 06/07/2019 tarihli ve 2019/12 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde kamu kurum ve kuruluşları ile kritik altyapı işletmelerinin kurumsal faaliyetleri kapsamındaki haberleşmelerinde yerli uygulamaları tercih etmeleri hususu açıkça düzenlenmiştir.

Bu kapsamda, olası bilgi güvenliği riskleri ve tehditlerinin azaltılması veya ortadan kaldırılması amacıyla haberleşme uygulamaları tedarik ve kullanım süreçlerinde mezkûr Genelge hükümlerine riayet edilmesi, kurumsal olarak gerçekleştirilecek bilgi ve belge paylaşımları, birebir veya grup iletişimleri ile bildirimler için yabancı menşeli mesajlaşma uygulamalarının kullanılmaması gerekmektedir." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.