Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

Yeni Atama ve Ek Ders Ücretleri Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "okulun içinde belli saatlerde çocuklarımız sınavlara girecek. Uzaktan eğitimde sınav yüz yüze. Biz burada en alt limiti kullanacağız. Öğrenciler EBA TV’yi kaçırmasınlar.

Eğitim bilimi açısından baktığımız zaman çocukların ekran karşısında ne kadar kalması gerektiğine ilişkin yapılan değerlendirmeler 6-7 saat ve fazlası çocuğa zarar. Velinin bilgisi dahilinde yapılıyorsa. Böyle de olsa velinin onayı da olsa çocuğa zarar veren bir şey. Biz MEB olarak eğitim yapalım derken, rekabet ilerisinde olalım derken bu çocuk olamamalı. Biz çocuğun ruh sağlığını korumakla sorumluyuz. Akademik olarak onların başarılarını takip etmekte mükellefiz. Ders süreleri ile ilgili yaş çok önemli. Çeşitli kuruluşların raporları var. Biz derslerin kesintisiz sürmesini onaylamıyoruz.

Bizim vazifemiz veliyi rahatlatmak. KDV iadesini sağlamış olmak ve okulların indirim yapmasını sağlamak. Çok büyük bir kısmı indirim yaptı. Bu biraz hukuksal konulara giriyor. Emsal kararların başka mahkemelerce bir süreçte bekleniyor. Bu hukuk süreçlerini takip ediyoruz.

Atama bekleyen öğretmenlerden mesaj gelmesi normal.  Zaman zaman görüşüyoruz. İmkanlar ölçüsünde nasıl alabilirizin peşindeyiz. Dolayısıyla bu yıl 40 bin atma olmuş oldu. 2020 içerisinde yeni bir atamamız yok. 2021 için yeni çalışmalarımız olacak.

Ek ders ücretleri kesinlikle ödenecek. Öğretmenlerimizin bugün Ağrı’da Şırnak’ta Mardin’de öğretmenlerimizle görüşüyorum. Dijital olarak sohbet ediyoruz.

Öğretmenler neler yapıyor, benim inceleme fırsatım oluyor. Çoğu zaman gözlerimin ıslaklığını göstermeme çabam oluyor. Genele baktığım zaman çok büyük bir gayret görüyorum. Hepsine teşekkür ediyorum.

Bu risk emin olun okul kapalıyken de var. Eğer okullarla okul dışı alanlara baktığımız zaman, kamu alanlarındaki dikkat, okullardaki dikkat yani öğretmen nezdinde il yöneticileriyle biz ortak çalışıyoruz hangi okulun riski vardır birer bir okul okul çalışıyoruz. Bilim Kurulu’nun koyduğu tabloyu dikkate alarak ben hep okulun açılmasından yanayım." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.