Öne Çıkanlar EYT 2024 Yılı İsteğe Bağlı Personel Atama BİM 16 Şubat 2024 Aktüel Ürünler Görevlendirme Öğretmen BİM 14 Kasım 2023 Aktüel Ürünler

Bizim Paralarımız Yatırım, Üretim, İstihdam ve İhracat

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Neredeyse tam doluluğa ulaşan Yozgat OSB'yi gördüğümüzde gururlandık. Yozgat'taki bu üretim atağına iki yeni OSB çalışmasıyla hız kesmeden devam ediyoruz. Bozok OSB ve Boğazlıyan Fuat Oktay OSB'de yaptığımız çalışmaların tamamlanmasıyla Yozgat sanayisi daha da güçlenecek.

Onlar bilmiyor ki bizim hayallerimize onların akıllarının erişme şansı yok. Biz Yozgatımıza bilim merkezi kazandırıyoruz ve Yozgat'taki gençler, bilimi öğrenerek büyüyecekler ve geleceğin Aziz Sancar'ları inşallah Yozgat'tan çıkacak. Onların hayal dahi edemediklerini biz hayata geçiriyoruz.

Bu savaş küresel ekonomideki sıkıntıları daha da pekiştirdi. Ham madde ve enerji fiyatlarının 3-5 kat artıp tavan yaptığı bu dönemde dünya ekonomisi küçülürken bütün ülkeler tarihlerinde görmedikleri bir enflasyonla mücadele etmek durumunda kaldılar. Bunun yansımalarını ülkemizde de görüyoruz. Vatandaşımızın doğrudan hissettiği bu sıkıntıları aşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye'yi sayısız badireden, tuzaktan, darbe teşebbüsünden, ekonomik sıkıntıdan düzlüğe nasıl çıkardıysak, bu sıkıntıların üstesinden de evelallah Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi gelir. Ülkemiz tüm bu sıkıntıları aşacak altyapıya, kabiliyete sahip.

Bizim parolamız yatırım, üretim, istihdam ve ihracat. Bu politikanın meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Enflasyonda elde edeceğimiz stabilizasyonla birlikte üretim, ihracat ve ticaretteki bu canlanmanın yansımalarını tüm vatandaşlarımız evlerinde hissedecek.

Türkiye'nin bölgesinde yürüttüğü bağımsız politikalara karşı artık herkes adımını atarken iki kere düşünüyor. Yetmiyor, Türkiye'yi küresel krizlerde kilit ülke olarak görüyorlar. Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Türkiye'nin nasıl kilit rol üstlendiğini tüm dünya gördü ve takdir etti. Düşünün, ortada iki tane savaşan ülke var. Bu iki ülke müzakerelerini yürütmek için Türkiye'yi seçiyorlar ve onları bir araya getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasını savaşan iki ülkenin tarafları ayakta alkışlıyor. Bu tabloda gören gözler, işiten kulaklar için çok büyük anlamlar var. Artık eskinin talimat alan Türkiye'si yok. Oyun kuran, gerektiğinde kendi göbeğini kesen, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde güçlü bir Türkiye var. Artık başka ülkelerden savunma sanayi ürünleri bekleyen Türkiye yok. Ürettiği insansız hava araçlarıyla tüm dünyaya nam salan bir Türkiye var. Togg'u Milli Muharip Uçağı, Atak helikopterini ve adını sayamadığım nice atılımları hayata geçiren güçlü bir Türkiye var.

Biz bunlarla uğraşırken, bu ülkede diğerleri ne yapıyor? Kaç kişilik olduğu belli olmayan masalarda Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun ittifakını kurmaya çalışıyorlar. Ülkenin geleceğine, Yozgat'ın yarınlarına yönelik söyledikleri tek söz yok. Masanın şeklini, oturma düzenini tartıştılar, isim sırasını tartıştılar. Cumhurbaşkanını kim seçecek, aday kim olacak dediğimizde biz daha onu tartışmadık diyorlar. Böyle hayırsız bir masadan Türkiye için hayır çıkmaz. İşte biz birileri gibi ne idüğü belirsiz masalar kurmuyoruz. Bugün burada olduğu gibi milletimizle birlikte gönül masaları kuruyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.