Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Kamu maliyesinde gerçekleştirdiğimiz teknoloji reformu ile yeni bir dönemi başlatıyoruz. Geliştirdiğimiz yerli ve milli yazılım teknolojisiyle, bütçenin oluşturulmasından kesin hesabın çıkarılmasına kadar tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyoruz.'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesiyle, elektronik belge altyapısına ve açık kaynak kodlu yazılım mimarisine sahip, uluslararası standartlara uygun Muhasebe Bilişim Sistemini merkezi yönetim kapsamındaki tüm idarelerde ve talep eden diğer kurumlarda uyguluyoruz.

Proje kapsamında, muhasebe sistemiyle uyumlu; harcama yönetim sistemini hayata geçirdik. e-Fatura uygulamasıyla kağıt fatura kullanımını kaldırıyoruz. e-Tahsilat altyapısını güçlendiriyoruz. e-Teminat altyapısını yaygınlaştırıyoruz. e-Belge dönüşümünü gerçekleştiriyoruz.'' denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.