Öne Çıkanlar A101 16 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Orta Yol sertifika bedelleri Beden Eğitimi öğretmen

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı (2023-2025)

Dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelerle birlikte 21. yüzyılda önem kazanan ve tüm ülkelerin ortak sorunu haline gelen kayıt dışı ekonomi, bir çok ülke ve kuruluş tarafından mücadele edilmesi gereken bir alan olarak görülmektedir.

Kayıt dışı ekonomi az gelişmiş, gelişmekte olan ve gelişmiş ülke ekonomilerinin takibinde olan ve mücadele edilen bir alandır. Kayıt dışı ekonominin azaltılması, gelir dağılımı, ekonomik büyüme, istihdam gibi birçok makroekonomik unsurun iyileşmesine katkı sağlayacaktır.

Bu kapsamda, Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları, ekonomimizin sağlıklı bir zeminde büyümeye devam etmesini sağlamak amacıyla kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele sürecinde başarılı olabilmek için kamu kurum ve kuruluşları ile toplumun tüm kesimlerinin desteği ve işbirliği büyük önem arz etmektedir.

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı çerçevesinde Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı (2023-2025), değerli katkılarınızla Risk Analizi Genel Müdürlüğünce hazırlanarak yürürlüğe girmiştir.

EYLEM PLANI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.