Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı TRT EBA TV

Kılıçdaroğlu'ndan Elektrik Zammı ve Faiz Kararı Tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Fiyatların fahiş olmasını kim sağladı? Fahiş fiyatları milletin önüne kim koydu? Elektriğe yüzde 52 ile yüzde 127 zam yapıldı. Zammı dış güçler mi, manavlar mı, polisler mi yaptı? Zammı sen yaptın. Kademeli sosyal tarife uygula dedik, 4 kişilik bir aile ortalama 230 kw elektrik tüketiyor. Elektrikte cumhuriyet tarihinin en büyük zammını yapan kim? Yüzde 127 zam. Nasıl ödeyecek bu vatandaşlar? Elektriğe zam iğneden ipliğe her şeye zam demektir. Doğalgaza yüzde 25 zam yaptın, sanayi kuruluşlarına yüzde 50. Zammı sen yaptın. Kiminle mücadele edeceksin; BOTAŞ'la mı, elektrik şirketleriyle mi mücadele edeceksin? Doğalgaza zam gelirse iğneden ipliğe her şeye zam gelir" dedi. "Erdoğan'a bir çağrıda bulunmamız lazım" diyen CHP lideri, "Zam yapmadığın bir şeyi açıkla. Ben söyleyeyim şimdilik havaya zam yok.

Gübre, yem ve mazotta söz edeceğim. Son 1 yılda yapılan zamlar; gübreye yüzde 475-yüzde 120 zam. Çiftçi ne yapsın? Tarlaya gübre atamadı çiftçi. Çiftçi üretemiyor, üretemezse gıda kriziyle karşı karşıya kalacağız. Yem fiyatlarında yüzde 120-yüzde 99 zam. Nasıl alacak vatandaş? Mazotta yüzde 60 zam. Bu zamları koyan kim?

Türkiye bu hale gelmeden önce, yetkiyi aldı mı aldı. Çiftçiyle, emekliyle, taksi-kamyon-otobüs şoförüyle nasıl uğraştığını görüyoruz. Evlerde huzur bırakmadı. 'Ben ekonominin kitabını yazdım' dedi. Zammı öyle bir hale getirdin ki, tencerelerde yangın var. Zam üstüne zam yaptılar; 84 milyon insan freni patlamış bir kamyonun kasasında yokuş aşağı gidiyoruz.

Bir faiz düştü. Merkez Bankası'nın politika faizi düştü. Peki diğer faizler? Devletin 5 yıllık borçlanma faizi yüzde 17'den yüzde 25'e çıktı. Tüketici kredisi faizleri yüzde 22'den yüzde 25'e çıktı. Ticari kredi faizleri yüzde 21'den 23'e çıktı, taşıt kredi faizleri yüzde 21'den yüzde 26'ya çıktı. Nass var deyip, vatandaşı kandırıp, arka kapıdan hazineyi soyup tefecilere, faizcilere hizmet ediyor.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.