Öne Çıkanlar öğretmen Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmeli personel

Kira Artış Oranı Düzenlemesi Uzatılacak Mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 22 Haziran 2023 tarihinde yaptığı açıklamada "Fiyatları olumsuz etkileyecek, fahiş fiyatla ilgili cezai düzenlemeler daha önce ceza kanunumuz da yapılmıştı. Şimdi tabi burada özellikle kira uyuşmazlıkları noktasında da aldığımız bir tedbir var. En son yargı paketinde kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi devreye giriyor. Eylül ayından itibaren artık kira davaları, kiracı-ev sahibi ilişkileri bu noktada dava açmadan önce arabulucuya gitmek durumu söz konusu olacak.

Arabuluculukta da kiracı ve kiralayan arasındaki uyuşmazlıkların dava sürecine intikal etmeden, mahkemelere intikal etmeden çözümü dostane şekilde, barışçıl bir şekilde sağlanması ile ilgili olarak da sistemimizde önemli bir değişikliği yasal düzenlemeyi yapmıştık ve inşallah Eylül ayından itibaren de o devreye girecek.

Kiracıyla, kiralayan, ev sahibi ile konutta oturan kiracı arasında uyuşmazlıklar derinleşmesin. Dostane şekilde çözümlensin. Yüzde 25 sınırlaması 1 Temmuz dahil olacak dolayısıyla 2 Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 oranı uygulanmış olacak. Tabi bunun takdiri mecliste. Biz teknik destek olarak, Adalet Bakanlığı olarak teknik desteğimizi hazırladık. Bu anlamda milletvekillerimizin takdirlerine sunacağız. Mecliste herhalde bayramdan sonra toplandığında ilk işlerden bir tanesi gelecek olan torba kanununda da bu düzenleme yasalaşmış olacak ve geçerliliği de 1 Temmuz 2023’ten itibaren 1 yıl süreyle devam etmiş olacak.'' dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artış oranı ile ilgili ''Çalışıyoruz, yetişir.'' demişti.

AK Parti MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, kiralarla ilgili olarak bize ilettikleri bütün şikayetleri yakından takip ediyoruz. Bu konuda mücadelemizin ivmesini artırarak, etkisini geliştirerek devam ettireceğiz.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.